Rastislav Búgel Hokej

Slafkovský podpísal ROZPRÁVKOVÝ kontrakt! Zmluva na OSEM rokov a OBROVSKÉ peniaze

Juraj Slafkovský podpísal dlhoročnú zmluvu s Montrealom Canadiens. Ide o druhý najväčší kontrakt Slováka v histórii NHL.

Ilustračný obrázok k článku Slafkovský podpísal ROZPRÁVKOVÝ kontrakt! Zmluva na OSEM rokov a OBROVSKÉ peniaze
Zdroj: TASR/AP

Generálny manažér Montrealu Canadiens Kent Hughes oznámil, že sa s Jurajom Slafkovským dohodli na novej zmluve. Mladý Slovák podpísal rozprávkovú zmluvu na osem rokov.

Kontrakt je v hodnote 60,8 milióna dolárov. V priemere si každú sezónu zarobí 7,6 milióna dolárov.

Len pre porovnanie, v tomto prípade ide o druhý najvyšší kontrakt, aký kedy nejaký Slovák v NHL podpísal. Viac dostal len Marián Hossa, ktorý v roku 2009 podpísal 12-ročnú zmluvu s Chicagom s celkovou hodnotou 63,3 milióna dolárov. Juraj Slafkovský však bude dostávať najvyšší priemerný ročný plat.

Raketový štart kariéry

Juraja Slafkovského Montreal pred dvoma rokmi draftoval z prvého miesta. V uplynulej sezóne sa v najprestížnejšej lige sveta predstavil v 82 zápasoch, v ktorých si pripísal 50 bodov za 20 gólov a 30 asistencií.

V klubovej štatistike počtu gólov a striel na bránu (152) mu patrilo v jeho druhej sezóne v profilige tretie miesto, štvrté v počte asistencií a bodov a prvé miesto medzi útočníkmi so 71 zblokovanými strelami.

Rodák z Košíc sa stal prvým hráčom v histórii klubu, ktorý vo veku do 20 rokov zaznamenal 40 bodov v jednej sezóne. Juraj je aj lídrom svojej draftovej kategórie v odohratých zápasoch (121), góloch (24), asistenciách (36) a bodoch (60) dva roky od draftu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM