Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Sledujte livestream výberového konania Košíc a pripravte si otázky

Transparentné výberové konanie na post generálneho riaditeľa DPMK sa dostane do finále. Bude sa vysielať aj livestream.

Ilustračný obrázok k článku Sledujte livestream výberového konania Košíc a pripravte si otázky
Zdroj: TASR

Opakované výberové konanie na post generálneho riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) sa v utorok 18. 2. 2020 dostane do svojej záverečnej fázy, do ktorej sa dostali štyria spomedzi 14 prihlásených uchádzačov.

Verejné vypočutie

Ako zverejnilo mesto Košice, v utorok predpoludním najprv 7-členná výberová komisia na neverejnom vypočutí preverí odborné a manažérske kvality kvarteta najlepších kandidátov a vypočuje si aj ich stratégiu rozvoja spoločnosti.

„Popoludní o 14.00 hod. sa v malej zasadačke magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48 v Košiciach začne verejné vypočutie kandidátov, na ktorom sa rovnako ako počas všetkých transparentných výberových konaní môže zúčastniť aj verejnosť,“ zverejnila samospráva.

Priamy prenos

Každý z finalistov bude mať podľa mesta k dispozícií 45 minút. Počas nich má 10 minút na prezentáciu svojej stratégie rozvoja, ďalších 15 minút môže využiť na odpovede na otázky výberovej komisie a 20 minút je určených na zodpovedanie otázok verejnosti.

Priamy prenos pôjde aj na facebooku mesta.

Verejné vypočutia bude možné cez livestream TelKE od 14.00 hod. sledovať aj na facebookovej stránke mesta Košice: https://www.facebook.com/kosiceofficial/

Otázky finalistom

Otázky finalistom je možné položiť aj cez sli.do s použitím #dpmk . Výberová komisia na základe bodového hodnotenia odporučí v stredu 17. februára primátorovi mesta Jaroslavovi Polačekovi (nezávislý) najvhodnejšieho kandidáta.

Generálneho riaditeľa DPMK budú o deň na to schvaľovať poslanci na mestskom zastupiteľstve. Ak ho poslanci odobria, svojej funkcie by sa mal ujať od 1. marca,“ dodali z mesta na záver.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM