Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Primátor s policajtmi zvyšujú bezpečnosť v MHD: Toto odhalili kontroly, FOTO

Obťažujú vás v mestskej doprave ľudia svojim správaním alebo sú oblečením na príťaž ostatným cestujúcim? Rieši to už aj mesto.

Ilustračný obrázok k článku Primátor s policajtmi zvyšujú bezpečnosť v MHD: Toto odhalili kontroly, FOTO
4
Galéria
Zdroj: mesto Košice

Mesto Košice zverejnilo, že v septembri minulého roka sa na návrh primátora mesta Jaroslava Polačeka (nezávislý) uskutočnilo pracovné stretnutie k zvýšeniu bezpečnosti v linkách MHD. Zástupcovia mesta Košice, DPMK, mestskej a štátnej polície vyjadrili spoločný záujem na skvalitnení dopravy zvýšením bezpečnosti cestujúcich a dohodli sa na vykonávaní preventívno-bezpečnostných ak­cií.

Spoločné hliadky

Odvtedy spoločné hliadky pravidelne vykonávajú tieto akcie v spojoch MHD. „Jedná sa o kontroly dodržiavania platného prepraveného poriadku s dôrazom na to, aby z prepravy boli vylúčení cestujúci bez platného cestovného lístka alebo tí, ktorí svojim správaním alebo oblečením sú na príťaž ostatným cestujúcim,“ zverejnilo mesto.

Od začiatku roka pracovníci prepravnej kontroly DPMK v spolupráci s príslušníkmi mestskej a štátnej polície spoločne vykonali tucet preventívno-bezpečnostných akcií. Počas nich odhalili 50 ľudí, ktorí porušili Prepravný poriadok DPMK.

Kontroly pokračujú

Ako potvrdili z magistrátu, v spoločných preventívno-bezpečnostných kontrolách sa bude aj naďalej pokračovať.

„Ak cestujete spojmi, ktoré podľa vás vyžadujú zvýšenú pozornosť alebo by sa v nich podľa vás mala objaviť hliadka polície, môžete kontaktovať dispečing DPMK na čísle 055/6407431 alebo 055/6407432,“ dodali na záver z mesta.

Policajné kontroly v MHD od začiatku roka odhalili 50 hriešnikov
4
Galéria
Zdroj: mesto Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM