Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Primátor začal valentínske ráno zaujímavo, prezradil aj svoje najbližšie plány

Na magistrát pozval primátor zástupcov médií na raňajky. Tie boli presne na Valentína 14. februára.

Ilustračný obrázok k článku Primátor začal valentínske ráno zaujímavo, prezradil aj svoje najbližšie plány
Zdroj: TASR

Mesto Košice má v pláne zrekonštruovať dve polikliniky, ktoré vlastní. Informoval o tom primátor Jaroslav Polaček počas piatkového stretnutia s novinármi. Raňajky s novinármi boli presne na Valentína 14. 2. 2020 na Magistráte mesta Košice, na ktorých sa hovorilo o témach, o ktorých budú rokovať poslanci na najbližšom mestskom zastupiteľstve (20–21.2.) .

Raňajky sa začnú v piatok, 14.2. o 9:00 v miestnosti D208 (Pressroom), na 2. poschodí Magistrátu mesta Košice.

Ako povedal, v návrhu rozpočtu na tento rok vyčlenili na projektové dokumentácie polikliniky v mestskej časti (MČ) Ťahanovce a KVP dokopy 100 000 eur.

Chcú investovať

Do polikliník chcú v roku 2020 investovať po 50 000 eur. Podľa primátora by sa za túto sumu mala pripraviť projektová dokumentácia vrátane inžinierskych sietí a energetických posudkov.

„Mojim cieľom je, aby sme do konca roka získali pečiatky zo stavebných úradov, všetky nutné povolenia a mohli sa začať zaoberať financovaním,“ uviedol. Tvrdí, že mesto v tomto prípade môže využiť aj komerčný úver. „Polikliniky sú budovy, kde sú nájomcovia a ambulancie. Z úspor na energiách a nájmoch dokážeme financovať akúkoľvek rekonštrukciu. To je môj názor a stojím si za ním,“ dodal s tým, že k rekonštrukcii by sa mohlo pristúpiť v rokoch 2021 až 2022.

Aj oprava striech

Zahŕňať by mala nové opláštenie budov, opravu striech aj interiéru. Ako povedal, obe polikliniky sú v katastrofál­nom stave.

O peniazoch na obnovu polikliník bude rozhodovať mestské zastupiteľstvo na svojom najbližšom zasadnutí v rámci rokovania o rozpočte na rok 2020. Rokovanie je naplánované na štvrtok 20. februára a piatok 21. februára.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM