Erik Bojničan Správy

Smetiari mali cez sviatky v Košiciach čo robiť: Pozrite, na ktorých sídliskách mali najväčšie problémy

Podľa spoločnosti, ktorá poskytuje v Košiciach služby v oblasti odpadového hospodárstva sa smetiari museli na niektoré miesta vrátiť aj tri razy, aby odviezli odpad. Pozrite, kde mali najväčšie problémy.

Ilustračný obrázok k článku Smetiari mali cez sviatky v Košiciach čo robiť: Pozrite, na ktorých sídliskách mali najväčšie problémy
Zdroj: TASR

Spoločnosť KOSIT, a. s., ktorá poskytuje služby v oblasti odpadového hospodárstva, vykonávala svoju činnosť v Košiciach v štandardnom režime aj počas Štedrého dňa. Verejnosti vyšli v ústrety hlavne zberom papiera v dňoch 25. a 26. decembra, keď posilnili vývoz v súvislosti s vybaľovaním vianočných darčekov.

Riaditeľ divízie služieb KOSIT Michal Hrabovský má ťažké srdce na niektorých vodičov. „Problémy boli hlavne na sídliskách, kde boli zle zaparkované osobné motorové vozidlá, ktoré bránili plynulému odvozu odpadu. Na niektoré miesta, hlavne na sídliskách Dargovských hrdinov a Ťahanovce, sme sa museli vrátiť aj tri razy, aby sme mohli odviesť odpad,“ zhodnotil stav Hrabovský.

Podľa meteorologických predpovedí teplota v najbližších dňoch poklesne pod nulu, čo dispečeri pozorne sledujú. „V súvislosti s blížiacimi sa poveternostnými podmienkami budeme prispôsobovať aj služby. Pracovné zmeny zimnej údržby sú v pohotovosti a zároveň dielenskí a pracovníci z domácej pohotovosti sú povolávaní na pracovisko,“ informoval Hrabovský.

KOSIT na základe každoročnej požiadavky mesta Košice umiestni na Hlavnú ulicu počas silvestrovských osláv umelé nádoby na sklo. Po oslavách vítania Nového roka bude Hlavná ulica uprataná do 8.00 h ráno, doplnil Hrabovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM