Správy

Smutné správy z košickej záchranky. COVID vzal život zdravotníkom z prvej línie

Záchranná služba Košice (ZSKE) prišla v uplynulých týždňoch o dvoch kolegov. Prehrali svoj boj s koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Smutné správy z košickej záchranky. COVID vzal život zdravotníkom z prvej línie
Zdroj: www.pixabay.com

Záchrannú službu Košice (ZSKE) zasiahli v uplynulých dňoch smutné správy. Ochoreniu COVID-19 podľahli dvaja jej záchranári.

„Na ochorenie COVID-19 zomreli zatiaľ dvaja naši záchranári. Prvý z nich 23. januára a druhý v pondelok 1. februára,“ povedal pre TASR hovorca ZSKE Viktor Wurm. V prvom prípade išlo o 46-ročného záchranára Norberta Szedláka, ktorý pôsobil na stanici rýchlej lekárskej pomoci ZSKE v Kráľovskom Chlmci (okres Trebišov). Druhým bol 63-ročný záchranár Ján Ačai, ktorý pôsobil na stanici v Moldave nad Bodvou.

Dlhoročný kolega

Ján Ačai pracoval ako vodič-záchranár na stanici rýchlej lekárskej pomoci ZSKE v Moldave nad Bodvou. V radoch Záchrannej služby Košice, resp. jej organizačného predchodcu, začal pracovať ešte 1. mája 1987. „Blízki kolegovia si na Janka spomínajú ako na oddaného a stále usmiateho človeka, ktorý kolektívu rozdával dobrú náladu a typický humor aj počas najťažších pracovných dní,“ uviedla záchranná služba na sociálnej sieti.

Ako dodal Wurm, v súvislosti s novým koronavírusom má ZSKE aktuálne v karanténe sedem zamestnancov. Hospitalizovaný je jeden lekár.

Ján Ačai (vľavo) a Norbert Szedlák
Ján Ačai (vľavo) a Norbert Szedlák / Zdroj: Facebook.com/Záchranná služba Košice

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM