Veronika Ondo-Cholewová Hokej Šport

Snaha oceliarov o zdramatizovanie duelu: Košickí hokejisti bojovali s hráčmi Miškovca

Oceliari bojovali na ľade s maďarským tímom. Hokejisti DVTK Jegesmedvék odohrali zápas s HC Košice.

Ilustračný obrázok k článku Snaha oceliarov o zdramatizovanie duelu: Košickí hokejisti bojovali s hráčmi Miškovca
Zdroj: TASR

Hokejisti DVTK Jegesmedvék zaskočili v 48. kole Tipsport Ligy na domácom ľade HC Košice a tretí tím tabuľky zdolali 4:2. Dvoma gólmi sa pod výhru maďarského tímu podpísal Kyle Beach.

Svižný hokej

Prvá tretina priniesla svižný hokej s množstvom šancí na oboch stranách, vyznamenali sa pri nich obaja brankári. V drese Košíc nepremenil Suja svoj nájazd, potom sa neujala ani dorážka Skokana, na strane DVTK neuspel v dobrej šanci Beauviller. V 15. min nevyužili domáci ani rýchle prečíslenie 2 na 1.

Do šatní však napokon išli s tesným náskokom, 54 sekúnd pred prvou sirénou sa ocitol pred bránkou nepokrytý Valchař a zakončil presne k žrdi – 1:0.

Zaskočení vývojom

V prostrednej časti Miškovec ešte zvýšil ofenzívne úsilie a odmenou mu boli dva góly. V 24. minúte sa presadil strelou švihom Beach a o necelé dve minúty neskôr zvýšil už na 3:0 Wehrs, ktorý nekompromisne prekonal Škorvánka. Košičania zostali vývojom zápasu zaskočení.

V útoku sa im nedarilo, ak sa už dostali do šancí, stál proti nim pozorný brankár Rajna. V 26. min zastavil Květoňa, v polovici duelu sa nepresadil z dorážky ani Bortňák. Hosťom to vyšlo až v závere druhej tretiny, keď si domáci nešťastne strelili vlastný gól, pripísali si ho Chovanovi.

Snaha oceliarov

V treťom dejstve pokračovala snaha „oceliarov“ o zdramatizovanie duelu. S pribúdajúcim časom a nevyužitými šancami hostí sa na ľade stupňovala nervozita a množili sa šarvátky. Košičanom blikla nádej na zvrat v 56. minúte po presnom zásahu kanoniera Haščáka v presilovke.

V samom závere odvolali brankára a skúsili to so šiestimi korčuliarmi, no vyrovnať sa im už nepodarilo. Naopak Beach gólom do prázdnej bránky spečatil výsledok na 4:2 pre domácich.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – HC Košice 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

  • Góly: 20. Valchař (Beauviller), 24. Beach (Rodman, Ross), 26. Wehrs (Rodman), 60. Beach (Ross) – 36. Mich. Chovan (Pavlin, Haščák), 56. Haščák (Mich. Chovan, Skokan). Rozhodovali: Štefik, Novák – Šoltés, Beniač, vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Vas (DVTK) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1191 divákov.
  • zostavy: DVTK Jegesmedvék Miškovec: Rajna – D. Kiss, Ross, Vandane, Göz, Wehrs, Szirányi – Valchař, Vas, Beauviller – Magosi, Galanisz, Rodman – Beach, Harrison, Ritó – P. Kiss, Láda, Lövei

HC Košice: Škorvánek – Koch, Slovák, Zeleňák, Pavlin, Růžička, Čížek – Haščák, Mich. Chovan, Belluš – J. Sukeľ, Skokan, Květoň Klhůfek, Bortňák, Rapáč – Majdan, Suja, Milý

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Hokejisti zo susedných Michaloviec nehrajú len hokej. Pozrite si archívne fotografie, keď navštívili deti v nemocnici.

FOTO spomienky: Strhli na seba pozornosť. Nemocnicu navštívili hokejisti
4
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM