Andrea Mesarčíková Rôzne

So začiatkom školského roka zaradí DPMK nové školské linky MHD

Dopravný podnik mesta Košice zriadil ešte pred koncom minulého školského roka kvôli bezpečnej preprave žiakov z Mestskej časti Košice - Myslava do základných škôl v jej okolí novú školskú autobusovú linku Š1.

Odchádza zo zastávky „Maša“ o 7:20 hod. a premáva po trase: Maša – Na kope – Grunt – Janigova – Húskova – Drabova – CVČ Domino – Trebišovská – Spoločenský pavilón. DPMK k tejto linke od 2. septembra pridáva 3 nové školské autobusové linky Š2, Š3 a Š5.
Linka Š2 bude premávať dvoma autobusmi zo Sídliska Luník IX o 7.30 h na Sídlisko Nad Jazerom k Špeciálnej Základnej škole na Rovníkovej 11, Súkromnému gymnáziu a Súkromnej základnej škole na Galaktickej 9. Linka Š3 bude zabezpečovať prepravu žiakov z Luníka IX s odchodom o 7.30 h k zastávke Kino Družba a späť na Luník IX o 14.00 h. Linka Š5 bude premávať zo Sídliska Ťahanovce o 7.30 h so zastavovaním na zastávkach Bruselská, Aténska, Madridská, Ťahanovská a od zastávky Ťahanovská bude ďalej pokračovať ako linka č. 25. Linka sa zriadila na základe požiadaviek Mestskej časti Košice – Ťahanovce a Základnej školy s materskou školou Želiarska 4, čím sa zabezpečí bezpečné dochádzanie žiakov do školy. Doposiaľ totiž museli dochádzať pešo po rušnej cestnej komunikácii Magnezitárskej ulice. Na všetkých školských autobusových linkách platí prednostná preprava školopovinných detí a na linkách platí bežná tarifa MHD, to znamená, že preprava žiakov nie je bezplatná, žiaci sú povinní mať platný cestovný doklad.
Okrem týchto liniek DPMK od 2. septembra obnovuje na vybraných spojoch liniek MHD vykonávanie zachádzok k základným školám pre Mestské časti Kavečany, Pereš, Lorinčík, Poľov a Šaca v takom istom rozsahu ako v minulom školskom roku. TASR informovala PR a marketingová konzultantka DPMK Monika Murová.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM