Správy

Socha Immaculaty sa rozsvieti na purpurovo: Akcia na podporu predčasne narodených detí

Morový stĺp na Hlavnej ulici sa dnes (12.11.) podvečer rozsvieti na purpurovo. Týmto sa Košice zapoja do akcie, ktorá má podporiť a oceniť ľudí starajúcich sa o predčasne narodené deti. Košičania sa počas podujatia môžu dozvedieť aj o rizikách predčasných pôrodov.

Ilustračný obrázok k článku Socha Immaculaty sa rozsvieti na purpurovo: Akcia na podporu predčasne narodených detí
Zdroj: TASR

Mesto Košice sa pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí zapojí do projektu Občianskeho združenia malíček. Solidaritu a ocenenie rodinám predčasne narodených detí vyjadrí v utorok (12.11.) podvečer purpurovým osvetlením sochy Immaculaty na Hlavnej ulici. Informovala o tom dnes hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová.

Purpurová farba symbolizuje Cenu Purpurové srdce, ktorá je udeľovaná osobnostiam podieľajúcim sa na starostlivosti o predčasne narodené deti. Podujatie vyjadruje podporu zainteresovaným rodinám a zároveň si dáva za cieľ zvýšiť osvetu o rizikách predčasných pôrodov, ako aj znižovať riziká, ktoré so sebou prinášajú.

„Počet predčasne narodených detí neustále narastá. Starostlivosť je pre rodičov mimoriadne náročná a často sa musia úplne vzdať svojho profesionálneho života. Aj preto sme sa rozhodli ich takýmto symbolickým spôsobom podporiť a poďakovať sa im za úžasnú prácu, ktorú pre spoločnosť robia,“ uviedol pri príležitosti realizácie projektu v Košiciach primátor Richard Raši.

Do celosvetového projektu sa v rámci Slovenska okrem Košíc zapoja aj mestá Bratislava a Martin. Súčasťou podujatia je odborná konferencia, benefičný koncert a týždeň výchovy k manželstvu a rodičovstvu, ktorý sa uskutoční na všetkých stredných zdravotníckych školách na Slovensku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM