Tlačové správy

Sonická kefka Philips Sonicare ProtectiveClean 5100. A môžete sa prechádzať po červenom koberci

Keď sme boli deti, poúčali nás, ako si máme správne čistiť zuby. Koľko minút, v akom uhle, či treba robiť krúživé pohyby alebo si postačí dať po jedle zázračnú žuvačku z reklamy a potom už len všetkých ohurovať mentolovým dychom.

Ilustračný obrázok k článku Sonická kefka Philips Sonicare ProtectiveClean 5100. A môžete sa prechádzať po červenom koberci
6
Galéria
Zdroj: Philips

Dodnes som to robila zle. Moja hrozná predtucha sa naplnila, keď som obyčajnú kefku vymenila za sonickú.

Nie je kefka ako kefka

„Veď to nemôže byť až taký rozdiel, kefka ako kefka,“ telefonovala mi kamoška z pumpy, šťastná, že sa jej podarilo práve jednu kúpiť, lebo si zabudla zbaliť svoju na služobku. Tak som zapla sonickú, Philips Sonicare 5100 Protective Clean, nech ten veľký rozdiel počuje cez telefón.

„To je cirkulárka?“ hádala v rozpakoch a mne napadlo, že toto by bol dobrý tip aj do súťaže zvuk týždňa.

„To je tá sonická kefka,“ uviedla som na pravú mieru.

Láska na prvý pohľad (alebo prvý zvuk)

Zvuk najviac zarezonuje každému, kto drží v ruke. Je úplne iný, ako sa zvyknú hrdiť elektrické kefky. Jasné, okrem toho má krásny dizajn, ale prvoplánovo to už dnes nestačí, aby sme mali len „peknú“ kefku v hovadsky modernom kúpeľňovom štúdiu.

Je milá, ba priam kontaktná. Len čo sa jej dotknem, reaguje na mňa tak, že sa rozsvieti. Vyzýva k tomu, aby som hneď spustila jeden z troch programov, ktoré má pre mňa v ponuke. Ak ju odložím, po chvíli sa tvári, že to pochopila a prestane svietiť. Bez toho, aby sa urazila.

Programy

Podľa návodu na použitie, ktorý mi ušetril 10 eur za konzultáciu o čistení zubov u dentálnej hygieničky, sa môžem preklikávať medzi 3 režimami – clean (1), white (2) a gum care (3), čiže špeciálny jeden je venovaný len ďasnám.

Každý program má svoj osobitný čas a ak vás to veľmi baví, na každý si môžete zvoliť vždy iný, priliehavý nástavec podľa odporúčaní výrobcu. Ale aj nemusíte a vystačíte si s jedným po celý čas čistenia zubov, ktoré môže dokopy trvať 7 a pol minúty. Rozmenené na drobné, samotný program čistenia Clean trvá dve minúty, po ňom môže nasledovať režim bielenia White, ktorý trvá o pol minúty dlhšie a najdlhší je tretí program, Gum Care, ktorý masíruje ďasná až tri minúty.

Čistí lepšie a za oveľa kratší čas

Oproti iným kefkám, s ktorými si môžete umývať zuby aj celú večnosť, je to vlastne veľmi rýchle a efektívne čistenie. Celé je to o vysokofrekvenčnom stieraní. Sonická kefka dokáže urobiť až 31 tisíc sterov za minútu, na čo sa s manuálnou kefkou fakt nechytáte. Možno po 15 minútach budete tam, kde ste so sonickou kefkou už za 3–4 minúty.

Ani pri maximálnej únave a pocite, že koniec sveta je blízko, si pred odchodom do postele neopomeniete umyť zuby, lebo stále vám bliká kontrolka, že to je rýchlovka a navyše, nikdy to neofláknete, čo sa vám pri iných kefkách môže stávať pomerne pravidelne.

Ako sa čistia zuby so sonickou kefkou

Vždy na mňa zapôsobia inštruktážne videá, ako si správne čistiť zuby, kde sa používajú zubné protézy. Presne do tohto bodu to nikto nechce dostať.

Takže treba na to ísť takto: zobrať kefku do ruky, uhlomer, odmerať 45 stupňov, v tomto sklone umiestniť štetiny zubnej kefky na zuby, jemne pritlačiť, aby štetiny dosiahli k ďasnám alebo mierne pod ďasná.

Nemôžete na tom nič pokaziť, lebo ak by ste pritlačili viac, ako treba, zmení sa zvuk, ktorý vydáva kefka a ten vás od príliš sileného čistenia hneď odradí. A vaše ďasná sa vám poďakujú, že ich konečne neničíte.

Aby ste si boli istí, že venujete každému zubu dosť času, môžete si zapnúť funkciu Quadpacer. Ústnu dutinu rozdelíte na 4 časti a kefka pípne po 30 sekundách, že už máte zase ísť ďalej.

Ušetríte na zubnej paste

Celkom užitočná pre vás môže byť informácia, že to netreba prehnať s množstvom pasty, lebo inak budete mať hneď názornú ukážku, čo to znamená, keď niekto „vypení.“ Stačí máličko zubnej pasty, asi ako hrášok, menej penivá, vychytávky typu „drsné bodky“ v paste si môžete tiež odpustiť, radšej si kúpte peeling do sprchy.

Po čase vám bude blikať

Buď preto, že ju treba nabiť, čo sa vám stane približne po 2 týždňoch. Alebo vám bude hlásiť, že život kefkového nástavca sa uchýlil ku koncu a treba ho vymeniť.

Nemusíte sledovať, či sa štetiny ešte na seba podobajú, celé to sleduje technológia BrushSync, ktorá o vás vie všetko: ako dlho používate svoj kefkový nástavec, aj akou silou si čistíte zuby. Keď nastane čas na výmenu, rozsvieti sa kontrolka na rúčke a zaznie krátke pípnutie, ktoré vám oznámi, hybaj si kúpiť nový.

Nezabudnete si kefku cestou na služobku

Skôr si zabudnete okuliare, ako vašu kefku, alebo aspoň na mňa pôsobí toto cestovné puzdro. V každom prípade si odteraz so sebou budete brať na cesty dve elegantné púzdra.

Neprežeňte to s nadšením

Výrobca sľubuje, že už po týždni používania sonickej kefky budete mať vybielené zuby. No ak si „zabudnete“ čo len raz umyť zuby, tento pocit môžete mať už hneď na ďalšie ráno. Keď zlyhajú vaše hygienické návyky a dobrá výchova, neexistuje lepšia morálna pomoc, ako to, čo po katastrofe dokáže táto kefka a vy zase môžete ísť medzi ľudí.

Nevýhoda tejto kefky je, že dá vyniknúť všetkým vašim zle urobeným plombám, ktoré zrazu uvidíte v celej ich nelichotivej podobe a budete mať silné nutkanie objednať sa k zubárovi, lebo to jediné narúša inak dokonalý efekt chrupu, s ktorým sa kráča po červených kobercoch.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Philips
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM