Hokej

Nové dresy oceliarom nepomohli. Proti Slovanu premrhali trojgólové vedenie, FOTO

Po dvoch zápasoch nemajú HC Košice na konte ani bod.

Ilustračný obrázok k článku Nové dresy oceliarom nepomohli. Proti Slovanu premrhali trojgólové vedenie, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Hokejisti HC Košice podľahli v 2. kole Tipos extraligy na domácom ľade Slovanu 3:6. Oceliari v 16. minúte vyhrávali 3:0, no súper šiestimi gólmi otočil skóre vo svoj prospech. Košičania sú po dvoch prehrách bez bodu.

Neudržali vedenie

Domáci nastúpili na prvý zápas v dresoch s novým logom, ktoré odkazuje na storočnicu hokeja v meste. Úvod zápasu priniesol viacero vylúčení a skóre sa prvýkrát zmenilo počas presilovky Slovana. Neskórovali v nej však hostia, ale domáci, keď McPherson využil chybu brankára Gudlevskisa v rozohrávke – 1:0. Krátko nato hrali tímy so štyrmi korčuliarmi a viac priestoru na ľade využil obranca Tansey, ktorý po Chovanovej prihrávke pohotovo upravil na 2:0.

Domáci boli v eufórii a slovanistom dali v prvej tretine lekciu z efektivity. Napriek nižšiemu počtu striel viedli od 16. minúty už 3:0, keď akciu Lapšanského zakončil Klhůfek – 3:0. Hostia reagovali výmenou brankára a výsledkom impulzu bol gól Jääskeläinena v 18. minúte – 3:1.

Dokonalý obrat

Hostia v druhej tretine zlepšili výkon na oboch stranách klziska, nedostávali sa pod tlak a snažili sa o vyrovnanie. Presilovku z úvodu druhej časti ešte nevyužili, ale Matoušek v 28. minúte dorazil puk za ležiaceho brankára Košarišťana – 3:2. O necelé dve minúty už bolo vyrovnané, keď sa do listiny strelcov zapísal obranca Valach – 3:3. Slovanisti boli pri chuti a od 33. minúty už viedli, keď MacKenzieho strela prekvapila Košarišťana – 3:4. V 35. minúte spravili domáci jednu z mnohých chýb v defenzíve, keď v strednom pásme nepostrážili Harrisa, ktorého v oslabení ideálne vysunul Takáč a po úniku Kanaďana bolo 5:3 pre Slovan. Po tomto góle došlo k brankárskej zmene aj v košickom tíme.

Postrážili si výsledok

Košičania v úvode tretej časti zvýšili aktivitu, ale obrana hostí ich nepúšťala do nebezpečných pozícií. Domácim v ofenzívnom snažení nepomohlo ani kúskovanie hry v prvej polovici tretej tretiny. Tempo hry postupne mierne opadlo, hostia si bez väčších problémov strážili dvojgólový náskok. Domáci sa v závere dostali k hre so šiestimi hráčmi, ale do prázdnej bránky Takáč uzavrel skóre.

Reakcie trénerov nájdete na ďalšej strane.

HC Košice - HC Slovan Bratislava
7
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM