Aktualizované Lucia Lauková Správy

Spoločenskú udalosť v okrese Trebišov prerušil pád stropu: V sále bolo 130 ľudí

V kultúrnom dome v okrese Trebišov sa zrútil počas spoločenskej udalosti strop. Na mieste zasahovali hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Spoločenskú udalosť v okrese Trebišov prerušil pád stropu: V sále bolo 130 ľudí
Zdroj: TASR

Hasiči v nedeľu v noci zasahovali pri zrútení stropu v sále kultúrneho domu v Čiernej nad Tisou v okrese Trebišov. Ľahšie sa zranilo päť ľudí.

Ako TASR informoval operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, udalosť sa stala okolo 2.00 h. „Po príchode bolo prieskumom zistené, že ide o spadnutý kazetový sadrokartónový strop s hliníkovou konštrukciou a tepelnou izoláciou,“ priblížil. Rozmery sály vyčíslil na 30 × 12 metrov.

V čase incidentu sa podľa jeho ďalších slov v sále konala spoločenská udalosť, prítomných tam bolo niečo vyše 130 ľudí. „Naši vykonali prieskum. Hľadali, či tam nie sú nejaké ťažko zranené osoby,“ ozrejmil. Päť ľudí bolo podľa jeho ďalších slov ľahšie zranených a boli už ošetrené vo vozidle rýchlej zdravotnej pomoci. Na mieste bolo 17 hasičov so šiestimi kusmi techniky. Zásah ukončili krátko po 3.30 h.

Ako pre TASR uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, polícia udalosť na mieste dokumentuje. „Zisťujeme bližšie okolnosti,“ doplnila.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová pre TASR povedala, že záchranári na mieste ošetrili päť osôb, ktoré utrpeli ľahké zranenia. „Previezli ich do nemocníc v Kráľovskom Chlmci a Trebišove,“ uviedla s tým, že počas prevozu nikto nebol v ohrození života.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM