Eva Mikulová Správy

Spoločnosť Kosit ponúka prácu bývalým zamestnancom U. S. Steel Košice

Spoločnosť Kosit chce zamestnať desiatky bývalých pracovníkov oceliarní, predovšetkým na pozície vodičov s vodičským oprávnením typu C.

Ilustračný obrázok k článku Spoločnosť Kosit ponúka prácu bývalým zamestnancom U. S. Steel Košice
5
Galéria
Zdroj: TASR

Za spoločnosť s päťpercentnou účasťou mesta Košice informoval Jozef Verbovský, robí tak na základe medializovaných informácií, podľa ktorých využilo ponuku na dobrovoľné ukončenie pracovného pomeru okolo 700 zamestnancov oceliarní.

Kosit chce zamestnať ľudí predovšetkým na pozície vodičov s vodičským oprávnením typu C. Ako uvádza, budúcim zamestnancom poskytne rekvalifikáciu, prípadne uhradí skúšky pri získavaní potrebného vodičského oprávnenia.

„Nebudeme schopní prijať do pracovného pomeru všetkých, ktorí sa ocitli bez zamestnania, ale pokúsime sa ich získať na pozície, ktoré sú momentálne k dispozícii. V prvej vlne počítame s tým, že by sme mohli prijať približne 30 až 50 nových zamestnancov,“ spresnil generálny riaditeľ spoločnosti Marián Christenko.

Prepúšťanie v U.S.Steele

Spoločnosť U. S. Steel Košice v júli avizovala, že do konca roka 2021 zníži počet zamestnancov pracujúcich v oceliarňach a jej dcérskych spoločnostiach o 2500.

„Počas nasledujúcich dní sa Kosit obráti priamo na oddelenie ľudských zdrojov U. S. Steel Košice s cieľom získať kontakty na potenciálnych nových zamestnancov, ktorých bude následne oslovovať s ponukou,“ dodal Verbovský.

Ako Kosit tvrdí, patrí medzi najväčších zamestnávateľov v meste, v súčasnosti zamestnáva viac ako 700 ľudí.

Košická spoločnosť sa zaoberá zvozom a spracovaním odpadu.

Okrem rozsiahleho zvozového a logistického parku vlastní a prevádzkuje Zariadenie na energetické využitie odpadu, kde spracováva odpad pre spádovú oblasť Košíc, ale napríklad aj Prešova.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM