Lukáš Zavacký Rôzne

Nezabudnuteľný zážitok TOP učiteľky z košického gympla: Študent skúšal čelom pevnosť skla!

Profesii pedagogičky sa venuje už dlhé obdobie. A niekedy to má v rámci nej poriadne pestré. Najobľúbenejšia učiteľka košického gymnázia, Mgr. Ľubica Sabolová, nám prezradila zážitky, na ktoré určite nezabudne.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudnuteľný zážitok TOP učiteľky z košického gympla: Študent skúšal čelom pevnosť skla!
Zdroj: TASR

Medzi študentmi Gymnázia Milana Rastislava Štefánika je mnoho talentov, no i takých, ktorí majú energie viac než dosť a patrične ju aj využívajú. Svoje o tom vie Mgr. Ľubica Sabolová, ktorá si v našej ankete našla najväčšiu priazeň u žiakov.

V hlasovaní tesne predbehla Mgr. Zuzanu Krompaskú. Podľa slov víťazky o tom rozhodol asi jej prístup k práci a ústretovosť k problémom gymnazistov, no za dobrého učiteľa označila dôsledného a prísneho, ale zároveň i chápavého.

„Zážitkov mám veľa. Študentská duša je nevyspytateľná a veľmi tvorivá – len aby bola zábava! Čo mi v konečnom dôsledku nie je cudzie,“ povedala a zároveň priblížila moment, ktorý sa jej nedávno stal, keď na jej hodine študenti atlasom zabíjali otravnú osu a trafili ju spolu so sklom okna pred jej očami.

Predsa si však spomenula na niečo, čo jej utkvelo v pamäti najviac a na čo pravdepodobne nikdy nezabudne. „Počas prestávky na chodbe skúšali chlapci pevnosť plastového skla na veľkom okne čelom, našiel sa jeden borec, ktorého čelo bolo naozaj pevnejšie. Našťastie sa nikomu nič nestalo,“ zakončila pedagogička, ktorá v súčasnosti vyučuje najmä slovenčinu.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM