Veronika Hunyadiová Správy

Staré Mesto s varením gulášu pred hotspotom skončilo. Kto zabezpečí stravu utečencom?

Mestská časť Staré Mesto vo štvrtok (17. 3.) varila guláš pre utečencov v hotspote naposledy. S touto dobrovoľníckou činnosťou pred kúpaliskom Červená hviezda končí.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto s varením gulášu pred hotspotom skončilo. Kto zabezpečí stravu utečencom?
Zdroj: Facebook.com/MČ Košice Staré Mesto

Mestská časť Staré Mesto od zriadenia hotspotu pre utečencov na kúpalisku Červená hviezda varí pre ľudí prichádzajúci z Ukrajiny guláš priamo pred bránami kúpaliska. Ako ale vo štvrtok (17. 3.) informovala na sociálnej sieti, s touto činnosťou skončili.

Stravu zabezpečí mesto

Poslednú misku gulášu podali vo štvrtok večer. Ako uviedla mestská časť, dôvodom je, že vedenie mesta rozhodlo o zabezpečovaní stravy pre utečencov na Červenej hviezde iným spôsobom.

Starometský starosta Igor Petrovčik sa zároveň poďakoval všetkým, ktorí pomáhali ako dobrovoľníci, nakupovali a posielali tovar alebo prispeli na transparentný účet.

„Múdrejší ustúpi , preto ďakujeme a odchádzame z ČH s našim Food Truckom a zastavujeme potravinovú  pomoc pre utečencov na ČH, nakoľko nás svojimi krokmi za posledné dva dni k tomu dokopali. Je mi to veľmi ľúto a nerozumiem prečo," napísal Petrovčik na sociálnej sieti.

Preberá to štát

Humanitárny sklad aj centrum pomoci, ktoré sú v priestoroch sobášnej siene na Hviezdoslavovej ulici, fungujú aj naďalej. „Naďalej expedujeme denne vyše 100 balíkov potravín a hygienických potrieb pre už tu žijúcich utečencov, a rovnako pokračujeme v každodennom organizovaní odvozu pomoci do okolia Uble priamo starostom,“ informovalo Staré Mesto.

„Teraz už štafetu preberá štát Eduard Heger – predseda vlády SR, Roman Mikulec cez Okresné Úrady za pomoci primátora Košíc, ale samozrejme už z peňazí nás všetkých. Tak verím, že to budú robiť aspoň na takej úrovni, ako my, ale hlavne efektívne a transparentne. Držím palce a všetko dobré," dodal staromestský starosta.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM