Eva Mikulová Správy

Starosta KVP Ladislav Lörinc priznal, že má COVID-19. Niektoré reakcie ho šokovali

Starosta mestskej časti KVP Ladislav Lörinc sa nakazil koronavírusom a ochorel na COVID-19. Momentálne je aj s manželkou v karanténe.

Ilustračný obrázok k článku Starosta KVP Ladislav Lörinc priznal, že má COVID-19. Niektoré reakcie ho šokovali
Zdroj: FB Ladislav Lorinc

Najmladší košický starosta, 31-ročný Ladislav Lörinc ešte minulý týždeň verejne informoval na sociálnej sieti, že je infikovaný koronavírusom a zároveň sa u neho objavilo i ochorenie COVID-19.

Starosta mestskej časti KVP taktiež opísal i príznaky svojho ochorenia. Priebeh choroby je podľa jeho posledného statusu z nedele 18. októbra mierne stabilizovaný. „Včera (sobota 17. október) bol zlý deň, poviem pravdu. Dnes to už je našťastie lepšie. Ležím v posteli a riadim sa pokynmi lekárov a RÚVZ. Verím, že to moje pľúca vydržia a nebudem potrebovať hospitalizáciu. Moja manželka je našťastie úplne v poriadku a stará sa o mňa. Najbližšie testovanie máme cez víkend, takže celý tento týždeň strávime v karanténe,“ píše starosta a zároveň smutne dodáva:

„Moje verejné priznanie odhalilo to najkrajšie i najhoršie z ľudskej povahy. Máme tituly pred menom a za menom, ale rozum, empatia a obyčajná ľudská "človečina“ nám niektorým zjavne chýba."

Miestny úrad KVP je zatvorený

Miestny úrad je dočasne zatvorený až do chvíle, kým všetci zamestnanci, ktorí prišli do styku so starostom, nebudú mať výsledky testov.

„Všetci relevantní sa už boli pretestovať cez víkend a čakajú na výsledky. Jeden už výsledky má a je negatívny. Keď budeme mať istotu, opätovne otvoríme Miestny úrad, ale samozrejme bez mojej osoby. Budeme vás informovať,“ dodáva L. Lörinc.

Starosta Ladislav Lörinc - KVP
5
Galéria
Zdroj: FB Ladislav Lorinc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM