Eva Mikulová Samospráva

Starosta Starého Mesta má už toho dosť! Testovať sa u nás nebude, odkazuje Petrovčik

V piatok už testovacie miesta neotvoríme, rozhodol po zvážení všetkých okolností starosta MČ Staré Mesto Igor Petrovčik.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Starého Mesta má už toho dosť! Testovať sa u nás nebude, odkazuje Petrovčik
3
Galéria
Zdroj: MČ Košice - Staré Mesto

Košickí Staromešťania sa už počas víkendu v blízkosti svojho bydliska neotestujú. Ak test potrebujú, budú musieť navštíviť testovacie miesta v iných košických lokalitách.

Starosta Mestskej časti (MČ) Košice-Staré Mesto Igor Petrovčik, na oficiálnej FB stránke MČ zverejnil oznam, že testovanie už organizovať nebudú.

Mätúce zákazy

„Snažili sme sa pomáhať vláde i občanom v boji s COVID-19 ako sa len dalo. Od novembra sme pripravili testovacie miestnosti, tímy zdravotníkov i administrátorov, keď si vláda luskla prstom. Všetko sme robili s úprimným záujmom a vierou, že budeme opäť žiť normálny život, že celoplošné testovanie a lockdown nás vedú do lepších čias. Ukazuje sa, že nejde o koncepčné riešenie a svetlo na konci tunela ešte vôbec nie je vidieť. Prichádzajú iba stále viac mätúce zákazy a opatrenia, ktoré ľudí stresujú a vôbec nedodávajú optimizmus, pokoj a dôveru,“ hovorí I. Petrovčik.

Adresná pomoc

Starosta Igor Petrovčik sa rozhodol s kolektívom miestneho úradu sústrediť na adresnú pomoc najohrozenejšej skupine obyvateľov.

Každému seniorov nad 62 rokov bol už doručený kvalitný respirátor, zriadili sme Linku vzájomnej pomoci pre seniorov, na ktorej im pomáhame s problémami so stravou či očkovaním, a v týchto dňoch postupne organizujeme distribúciu vitamínových balíkov pre členov Denného centra seniorov pri MČ Staré Mesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM