Kultúra Správy

Štartujú oslavy Dňa mesta Košice. Pozrite si KOMPLETNÝ program

Po dvoch pandemických rokoch sa oslavy Dňa mesta Košice vracajú s bohatým programom. Košičania aj návštevníci mesta sa môžu tešiť na 50 hlavných a sprievodných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Štartujú oslavy Dňa mesta Košice. Pozrite si KOMPLETNÝ program
Zdroj: Mesto Košice , TASR/František Iván

Oslavy dňa mesta potrvajú od 29. apríla do 8. mája. Sprievodným podujatím sú aj Dni mestskej časti Sever, ktoré sa konajú od 28. apríla do 1. mája a Dni Terasy, ktoré potrvajú od 6. do 21. mája.

Program osláv

Piatok 29. apríl

V prvý deň osláv sa otvoria remeselné trhy, ktoré budú otvorené každý deň od 9.00 do 21.00 hod. Podvečer od 17.00 hod. bude konať podujatie Košice (DJ) On Air. V prostredí štyroch rohov hrajúcej fontány budú postavené malé pódia, na ktorých sa budú spoločne mixovať tie najväčšie svetové hudobné hity doplnené o domáce hudobné vystúpenia.

Vrcholom dňa bude veľký sprievod svetiel, lámp a lampiónov Hlavnou ulicou Košická svetelná párty od Dolnej brány po koniec Hlavnej ulice a späť s dvomi tanečnými zastávkami pri hrajúcej fontáne. Začiatok o 19.30 hod.

Sobota 30. apríl

V Mestskom parku sa uskutočnia atraktívne „divadelné“ rekonštrukcie bitiek a ukážok života v Košiciach v 14. – 16. storočí. Súčasťou programov Košických rytierskych slávností bude i dopoludňajší sprievod rytierov Hlavnou ulicou o 10.00 hod.

Popoludní od 15.45 hod. sa uskutoční folklórny sprievod mestom od Dolnej brány k Immaculate a späť spojený s tradičným stavaním mája. Nasledovať bude celovečerný folklórny program pri Dolnej bráne.

Nedeľa 1. máj

Tento deň bude patriť slávnostnému otvoreniu letnej sezóny Detskej železničky. Deti aj dospelí sa môžu tešiť na tradičná prvá “letnú" jazda vláčikom a chýbať nebude ani tradičný prepad vlaku. Prvý vlak odchádza z Čermeľa o 9.30 hod. V areáli na Alpinke sa bude konať premiérový zábavný program MájFest plný hier, hudobných a tanečných vystúpení so súťažami pre rodiny s deťmi i bez nich.

Letnú sezónu v tento deň otvorí aj košická ZOO aj vyhliadková veža Hradová. Pre verejnosť sa po rekonštrukcii otvorí aj archeologický komplex Dolná brána. Všetko so začiatkom o 10.00 hod.

V Mestskom parku budú doznievať Košické rytierske slávnosti a popoludní bude na Hlavnej tanečné podujatie Tanec v meste IV., ktoré sa vracia do centra mesta.

Program na ďalšie dni nájdete na druhej strane.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM