Eva Mikulová Správy

Štátnice na Veterine začínajú tento týždeň. S akými obmedzeniami?

Univerzita vzhľadom na súčasnú situáciu prijala prísne hygienické, bezpečnostné a preventívne opatrenia. Štátnice sa budú konať prezenčnou, ale aj on-line formou.

Ilustračný obrázok k článku Štátnice na Veterine začínajú tento týždeň. S akými obmedzeniami?
Foto: Eva Mikulová

Na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach sa už tento týždeň začnú konať štátne skúšky.

Prví absolvujú štátne skúšky v pondelok 4. mája 2020 študenti bakalárskeho programu bezpečnosť krmív a potravín. Štátnice sa budú konať prezenčnou, ale aj on-line formou.

Diplom nesmie byť spochybnený

Univerzita vzhľadom na súčasnú situáciu prijala prísne hygienické, bezpečnostné a preventívne opatrenia, s ktorými oboznámila všetkých študentov i pedagógov.

„Vítame, že parlament v skrátenom konaní prispôsobil platnú legislatívu aktuálnej situácii. Dostali sme možnosť, aby sa verejná časť štátnej skúšky mohla zabezpečiť verejným priamym prenosom. Dôsledne sme pripravili bezpečné podmienky na to, aby naši študenti mohli osobne a priamo pred komisiou obhájiť svoje vedomosti, tak, ako sa na to počas celého štúdia pripravovali. Považujeme to za dôležité aj preto, že sa snažíme zachovať rovnaké podmienky pre všetkých našich študentov počas 70-ročnej doby existencie našej univerzity. Našim základným poslaním je zabezpečiť vzdelanie na adekvátnej úrovni. Keď vydáme diplom, musí mať rovnakú hodnotu pre všetkých absolventov. Musí byť rovnako uznávaný, nijako nespochybňovaný,“ povedala rektorka univerzity Jana Mojžišová.

Pri prezenčnej forme štátnej skúšky bude zvýšený hygienický režim zabezpečený v posluchárni, kde sa vykoná štátna skúška i príprava študentov.

Prípravu na obhajobu záverečnej práce si študenti urobia doma a spolu s powerpointovou prezentáciou ju prednesú komisii po štátnici, resp. vo vopred stanovenom termíne.

Obhajoby záverečných prác sa budú konať bez prítomnosti školiteľa a oponenta. Študenti musia prezentácie záverečných prác zaslať univerzite vopred.

Počas prípravy na skúšku a počas jej konania je zakázaná konzumácia stravy a nápojov.

Študenti budú vstupovať do určenej posluchárne a prípravnej miestnosti po jednom a v priestoroch univerzity sa budú môcť zdržať len na nevyhnutný čas. Platí aj zákaz zhromažďovať sa vo väčšom počte v areáli univerzity.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM