Aktualizované Správy

Študenti Veteriny sa musia vysťahovať z internátu

Vyučovací proces na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach do konca letného semestra pokračuje len vo forme dištančného vzdelávania.

Ilustračný obrázok k článku Študenti Veteriny sa musia vysťahovať z internátu
Foto: Eva Mikulová

Univerzita požiadala všetkých študentov, ktorí boli ubytovaní v jej študentských domovoch, aby sa odsťahovali. Prvých 150 študentov si prišlo po svoje osobné veci v utorok 7. apríla.

Už len zahraniční študenti

Ďalší študenti prídu na rad po veľkonočných sviatkoch v termínoch od 14. do 20. apríla. Opatrenie vyplýva zo súčasnej situácie vzhľadom na hrozbu šírenia nového koronavírusu. „Každý študent má na vysťahovanie sa z izby limit jeden a pol hodiny, ktorý nesmie prekročiť. Pred vstupom do budovy si vo vestibule vydezinfikuje ruky, dostane návleky na obuv a jednorazové rukavice. Rúška musí mať každý vlastné. Harmonogram sme pripravili tak, že v jednom termíne môžu byť na jednej chodbe maximálne štyri osoby,“ vysvetlil postup riaditeľ Študentských domovov UVLF Jaroslav Hochmann.

Postupné sťahovanie sa z oboch budov internátu na Ceste pod Hradovou sa začalo v utorok od rána podľa zoznamov v 15-členných skupinách. „Pri príprave tohto náročného procesu sme mali trošku obavy, pretože ide o veľké skupiny mladých ľudí z rôznych kútov Slovenska, ale naši študenti nás veľmi milo prekvapili. Prichádzali na odsťahovanie sa v časových intervaloch, ktoré im boli pridelené, netvorili sa rady ani početné skupiny osôb. Potešila nás aj veľká účasť, nečakali sme, že takmer všetci sa dokážu prispôsobiť, zohnať si auto a prísť v pridelených termínoch,“ skonštatoval Hochmann.

Na stredu (8. 4.) je zabezpečená dezinfekcia vestibulov, chodieb a výťahov internátu. Po Veľkej noci by sa malo z neho odubytovať ešte približne 440 študentov.

Všetci slovenskí študenti sú v miestach svojho trvalého bydliska. V internátoch ostalo len 30 zahraničných študentov z Ukrajiny, Moldavska, Maďarska, Rumunska a Srbska, ktorí sa pre uzavreté hraniciam nevedia dostať domov.

O zvieratá, ktoré sú súčasťou viacerých študentských klubov, sa nepretržite stará dvojčlenná služba z radov študentov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM