Alexandra Kolínská Kultúra

Stiahnuť sa dá zdarma: Košice majú novú mobilnú aplikáciu, čo ponúka?

Novinky a informácie o kultúrnych či spoločenských podujatiach v Košiciach prináša nová mobilná aplikácia s názvom GO Košice. Jej prehľadnosť a jazykové variácie môžu využiť obyvatelia i návštevníci mesta vrátane zahraničných turistov. Stiahnutie aplikácie je bezplatné.

Ilustračný obrázok k článku Stiahnuť sa dá zdarma: Košice majú novú mobilnú aplikáciu, čo ponúka?
Zdroj: Webnoviny.sk

„Občan si bude môcť určiť časť mesta, dátum a žáner podujatia, a táto aplikácia mu ukáže, čo sa práve vtedy na danom mieste bude diať. Bude to prehľadné, na ovládanie jednoduché a spropaguje to nielen mesto, ale aj mnohé kultúrne podujatia, čiže verím, že to zvýši aj účasť na nich,“ povedal primátor Košíc Richard Raši.

Aplikáciu vyvinula spoločnosť NESS KDC v spolupráci s organizáciou K13 zastrešujúcou košické kultúrne centrá. „Projekt GO Košice pre naše mesto prináša modernú a jednotnú platformu pre zber a sprostredkovanie informácií o udalostiach, podujatiach a novinkách v Košiciach a má ambíciu stať sa praktickým pomocníkom pre všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta s prístupom na internet. K projektu, opäť ako v prípade projektu EHMK 2013, neodmysliteľne patria práve publikované mobilné aplikácie pre iOS a Android, ktoré možno nájsť v online obchodoch AppStore a Google Play,“ informoval predstaviteľ NESS KDC Marek Uhrín.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM