Lukáš Zavacký Správy

Štrajk učiteľov je v Košiciach stále aktuálny: Počet zapojených sa však zmenil

Niektoré školy na Slovensku museli pre nedostatok učiteľov zavrieť svoje brány. Od 25. januára totiž prebieha štrajk. Táto udalosť sa tak dotkla aj nejednej košickej domácnosti, počet vyučujúcich sa však oproti minulému týždňu zmenil.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov je v Košiciach stále aktuálny: Počet zapojených sa však zmenil
Zdroj: TASR

Hovorkyňa košickej radnice, Linda Šnajdárová, informovala o znižujúcom sa počte štrajkujúcich pedagógov. „V ZŠ Krosnianska 4 je z 56 pedagógov do štrajku zapojených 53, v Základnej škole Maurerova 22 štrajkuje 24 z 26 učiteľov, v Základnej škole Krosnianska 2 sa do štrajku zapojilo 16 pedagógov zo 47 a v Základnej škole Družicová sa zapojil jeden učiteľ z celkového počtu 46. Dnes sú polročné prázdniny, neprítomní zamestnanci čerpajú dovolenku alebo náhradné voľno.“

V Košiciach je tak z pôvodných 165 do štrajku zapojených 94 učiteľov. Pokles môžeme očakávať aj v nasledujúcich dňoch či týždňoch. „Zriaďovateľ pravidelne monitoruje situáciu na školách a komunikuje s riaditeľmi škôl,“ dodala L. Šnajdárová. Podľa stránky Iniciatívy slovenských učiteľov bolo dnes k 13.40 h v štrajku 9199 učiteľov zo 691 škôl. Na Slovensku je podľa údajov ministerstva školstva 2935 materských, 2113 základných a 868 stredných škôl. Učiteľov je približne 89.000.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM