Správy

Študenti "Veteriny" ostávajú doma, prechádzajú na dištančnú formu výuky

Nariadenie sa týka všetkých študijných programov a foriem štúdia. Je platné do odvolania, minimálne do 2. novembra 2020.

Ilustračný obrázok k článku Študenti "Veteriny" ostávajú doma, prechádzajú na dištančnú formu výuky
Foto: Eva Mikulová

Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach rozhodla od utorka o prechode na dištančnú formu výučby, a to v súvislosti so zhoršovaním sa vývoja pandémie nového koronavírusu. „Nariadenie rektorky UVLF je platné do odvolania, minimálne do 2. novembra 2020,“ informovala hovorkyňa univerzity Zuzana Bobriková.

Výnimka pre šiesty ročník

Nariadenie sa týka všetkých študijných programov a foriem štúdia.

Jedinou výnimkou sú študenti šiesteho ročníka študijných programov všeobecné veterinárske lekárstvo a „general veterinary medicine“ – štúdia v anglickom jazyku, ktorí dokončia praktickú výučbu na školskej farme v malých skupinách s prísnymi bezpečnostnými opatreniami.

Následne ich už čaká individuálna príprava na záverečné skúšky. Ďalšie vyučovanie v online priestore sa bude realizovať podľa rozvrhu.

„Študenti s trvalým pobytom na Slovensku, ktorí sú ubytovaní v študentských domovoch, sú počas dištančnej formy štúdia povinní dočasne opustiť študentské domovy. Urobiť tak musia do 15. októbra. Zahraniční študenti ostávajú v internátoch v sprísnených hygienických podmienkach,“ uviedla Bobriková.

Počas doby vysťahovania sa študentom zníži poplatok za ubytovanie na 50 percent. Ak študenti budú mať záujem o ubytovanie pred štátnymi skúškami, budú sa musieť preukázať negatívnymi testmi na COVID-19 nie staršími ako 48 hodín.

V univerzitnej školskej jedálni sa bude vydávať strava len v balíčkoch.

Univerzita pripravila elektronický formulár pre študentov i zamestnancov na hlásenie karantény. Poskytne údaje o tom, kto bol v karanténe do prerušenia prezenčnej výučby, ale bude zbierať údaje aj po prechode na dištančnú formu. Škole by mal dávať reálny prehľad o aktuálnej zdravotnej situácii študentov i zamestnancov.

„K dnešnému dňu má univerzita 13 pozitívne testovaných študentov. Medzi zamestnancami zatiaľ nie je žiadny pozitívne testovaný,“ doplnila hovorkyňa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM