Tlačové správy

Štvrtý mobilný operátor: Aj v Košiciach už nájdete signál SWANu

Nový mobilný operátor už pokrýva 20 percent populácie Slovenska. Vďaka tomu mu ostatní operátori musia sprístupniť tzv. národný roaming a SWAN tak zasiahne celú krajinu. Už dnes ale vo vybraných mestách môžete nájsť jeho signál. My sme to úspešne vyskúšali v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtý mobilný operátor: Aj v Košiciach už nájdete signál SWANu
Zdroj: Dnes24.sk

Ak na svojom telefóne medzi signálmi mobilných sietí nájdete číslice 231–03, znamená to, že ste v dosahu štvrtého operátora SWAN. Jediný čisto slovenský operátor pred niekoľkými dňami oznámil, že vlastným signálom už pokrýva viac ako pätinu slovenskej populácie.

Jeho signál sme objavili aj v centre metropoly východu. „Vaše zistenia sú správne. Signál SWANu skutočne nájdete aj v Košiciach a nielen v centre. Miesta pokrytia postupne rastú, už dnes je to ale veľká časť druhého najväčšieho slovenského mesta,“ prezradila nám regionálna manažérka spoločnosti SWAN, Jana Vicová.

To, že SWAN dosiahol 20-percentné pokrytie znamená, že podľa rozhodnutia Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb by mu následne mali ostatní operátori sprístupniť tzv. národný roaming, teda svoje siete. „No bohužiaľ veci sa vyvinuli inak, ako sme plánovali. Existujúci operátori sú povinní nám službu národného roamingu poskytnúť, no ani od jedného sme sa korektnej spolupráce nedočkali,“ uviedol v rozhovore pre dnes24.sk riaditeľ pre stratégiu a rozvoj spoločnosti SWAN, Martin Mosný.

Vďaka tomu SWAN nestihol plánovaný štart ešte pred Vianocami. Firma ale aj naďalej pokračuje v budovaní vlastnej siete a v rokovaniach o národnom roamingu. Príchod nového hráča na trh bude znamenať zníženie cien. SWAN okrem výhodnejších taríf ale avizuje aj nové služby.

(PR) – Za obsah i fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM