Rôzne

Stý ročník Košického maratónu štartuje už v nedeľu: TOP 5 zaujímavostí o veľkolepej akcii

Košice čaká obrovské športové podujatie a my sme vybrali naj zaujímavosti o jubilejnom stom ročníku Medzinárodného maratónu mieru.

Ilustračný obrázok k článku Stý ročník Košického maratónu štartuje už v nedeľu: TOP 5 zaujímavostí o veľkolepej akcii
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Tóth mal iné plány

To, že sa na podujatí zúčastní aj bývalý slovenský reprezentant v chôdzi Matej Tóth, ste už možno začuli. Viete však, že pôvodne chcel štartovať v polmaratóne ako pred ôsmimi rokmi? Dozvedel sa však, že polmaratón je vypredaný… A premiérovo sa tak zúčastní maratónu.

13 000 radlerov

Ako informuje košická samospráva, pripravených bude približne 300 stolov na občerstvenie a do zázemia, na uspokojenie smädu bežcov sa spotrebuje 160 000 papierových pohárov a cieľový servis chystá, okrem iného, zhruba 3 tony jabĺk, 3 tony banánov, 13 000 radlerov, 20 000 proteinových tyčiniek či takmer 20 000 čokoládok.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Dnes24.sk

Kasting

Na trati bude podľa organizátorov prebiehať aj takzvaný kasting. Režisér Peter Kerekes pokračuje v natáčaní filmu o maratóne v Košiciach (premiéra je naplánovaná na október 2024) a mnohé sa udeje i v najbližších dňoch. Štáb sa objaví na samotnej trati, zámerom je točiť pohyb viacerých skupín bežcov. „Hľadajú sa bežci, ktorí sa po trati plánujú pohybovať v tempe na cieľový čas 4:30 hod., pretože práve pri takejto skupine by sa mohli filmári so svojim štábom pristaviť,“ uvádzajú organizátori.

Volebná miestnosť

Keďže sa v sobotu konajú na Slovensku parlamentné voľby, poruke bude aj volebná miestnosť! Nachádzať sa bude priamo v areáli Kulturparku, kde si bežci vyzdvihnú svoje štartové čísla. Odvoliť v nej budú môcť všetci na základe hlasovacieho preukazu.

Útok na traťový rekord?

Zaujímavá bude bez pochyby aj samotná športová stránka podujatia. Pobeží totiž viacero elitných vytrvalcov, ktorých osobné maximá naznačujú možný útok na traťový rekord. Očakávaných je 80 000 divákov na trati a ďalších viac ako 200 000 pri televíznych obrazovkách.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM