Eva Mikulová Rôzne

SÚŤAŽ: Ochutnajte počas maratónu pečeného býka. Tri pozvánky máte od nás

Podnik U troch ruží, robí pravidelne počas maratónskeho víkendu obľúbenú akciu Mäsovanie. Tohto roku vám ponúkame ochutnať mäsovú špecialitu – stačí sa len zúčastniť našej FB súťaže.

Ilustračný obrázok k článku SÚŤAŽ: Ochutnajte počas maratónu pečeného býka. Tri pozvánky máte od nás
Foto: Eva Mikulová

Súťažte s nami a správnu odpoveď napíšte do komentárov pod náš článok uverejnený na FB kosice.dnes24.sk. Pred nami je najvychytenejší víkend v roku. Čaká nás maratón, Biela noc a, samozrejme, množstvo akcií pripravujú i košické podniky.

Najedzte sa býka do sýta

Ale jediný košicky podnik, ktorý bude počas košického zlatého víkendu piecť býka, je reštaurácia U troch ruží na Štúrovej ulici. A vy, naši čitatelia, môžete byť pritom. Stačí len správne odpovedať na otázku, koľko váži býk, ktorého nakoniec zjete. Je to ťažké, ale keď budete čítať pozorne, odpoveď nájdete v článku.

„Býka sme začali pácovať už v pondelok. Robíme ho podľa starej receptúry, to znamená, že bude len naložený v páci, aby bolo mäso krehké a šťavnaté. Piecť ho začneme až nadránom v nedeľu, kedy sa koná i maratón. Dlhé pácovanie a pomalé pečenie je zárukou toho, že každý kúsok mäsa bude lahodný, šťavnatý a mäkučký,“ pozýva majiteľka podniku Júlia Frištiková. Kým si vychutnáte býka, môžete si už v sobotu 6. októbra pochutnať na pečenom diviakovi.

Množstvo návštevníkov najstaršieho európskeho maratónu určite popri povzbudzovaní aj vyhladnú. Tak prečo neochutnať kulinársku špecialitu? Pečený býk plemena Limousine (špeciálne vyšľachtené plemeno na mäso, ktoré je lahodné, šťavnaté a určené na pečenie a grilovanie), čaká práve na vás.

Súťažte na FB

Býk sa už momentálne pacuje a jeho čistá mäsová váha je 278 kíl. Ak správne zodpoviete otázku, koľko váži…, tak vás zaradíme do losovania a traja z vás vyhrajú voucher v hodnote 15 eur – v cene je 200 gramov lahodného mäsa z býka a pol litra burčiaku. Súťažte na našom facebookovom profile a cena môže byť vaša.

Výhercov vylosujeme na našej FB stránke v sobotu 6. októbra. Výhercov budeme kontaktovať priamo na našej FB stránke a svoju výhru si budú môcť prevziať v nedeľu 7. októbra. Neskôr už nie, lebo býk je pripravený len na túto udalosť.

OTÁZKA: Koľko váži náš býk v mäse? Súťažte do piatka 5. októbra do 15,00 hodiny a sledujte náš FB. Víťazov uverejníme na našom FB v sobotu 6. októbra. Výhercov čakajú v podniku U troch ruží – ráno v nedeľu 7. októbra od 10,00 hodiny. Výherca sa preukáže občianskym preukazom.

Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM