VOCH Správy

Svah vyskúšali prví nadšenci: Môžete sa vybrať na sánkovačku aj počas lockdownu?

Vyberajte sánky, chystajte snehule a rukavice. Pri metropole východu nasnežilo a prví sánkari už skúsili aj kvalitu snehu.

Ilustračný obrázok k článku Svah vyskúšali prví nadšenci: Môžete sa vybrať na sánkovačku aj počas lockdownu?
5
Galéria
Zdroj: TASR

V okolí metropoly východu je viacero lokalít, ktoré môžu byť cieľom vašej sánkovačky. Nie všade je už ale sneh. Vyvetrať si hlavu o samote môžete skúsiť na Jahodnej. Tam práve počas utorku nasnežilo. Okrem toho, že sa tam dá v zime dobre sánkovať, v lete sa sem nezabudnite vrátiť bicyklovať.

Vyšantia sa nielen deti

Vráťme sa, ale v myšlienkach na našu trasu. Jahodná je dobrý východiskový bod pre vaše auto aj verejnú dopravu. Vzdialenosť Jahodnej od centra Košíc je totiž 16 km.

Spomínaná lokalita plní funkciu prímestského strediska pre Košice. Deti a nelyžiari sa tu vyšantia najmä na svahu určenom na sánkovanie.

Článok pokračuje pod fotografiou.

Na Jahodnej sa už dá sánkovať.
Na Jahodnej sa už dá sánkovať. / Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Lajoška i Sivec

Vydajte sa napríklad z lyžiarskeho strediska Jahodná na horskú chatu Lajoška a pokračujte napríklad až na Kojšovú Hoľu. Ak máte radi výhľady, určite vás poteší zimný výstup na Sivec alebo Folkmársku skalu.

Ak zas preferujete prechádzky, určite nevynechajte návštevu jedľových lesov v okolí klimatických kúpeľov Štós, kde si môžete dopriať aj wellness. Odtiaľto je možné pokračovať až do malebnej baníckej obce Smolník.

Aj počas lockdownu

V prípade Košíc sa za jeden okres považuje územie okresov Košice I – IV aj Košice-okolie. Do prírody alebo za športom tak môžu Košičania vyraziť do ktorejkoľvek časti mesta aj do okresu Košice-okolie, ktorý ponúka množstvo prírodných lokalít. To isté platí pre obyvateľov miest a obcí v okrese Košice-okolie.

Vo výnimkách zo zákazu vychádzania je aj individuálna rekreácia alebo rekreácia členov spoločnej domácnosti vo vlastnej nehnuteľnosti. V tomto prípade ale už neplatí obmedzenie na okresy. Môžete teda vyraziť na svoju chatu hocikde na Slovensku.

OBRAZOM: Prvý sneh na Jahodnej
5
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM