VOCH Správy

Konečné sneží! Rozprávková zasnežená Jahodná na FOTKÁCH

Pri Košiciach konečne sneží. Dočkali sme sa a zo západu to prišlo aj k nám. Na Jahodnú!

Ilustračný obrázok k článku Konečné sneží! Rozprávková zasnežená Jahodná na FOTKÁCH
5
Galéria

Zatiaľ čo v metropole východu prší, v lyžiarskom stredisku Jahodná pri Košiciach už šantí Perinbaba. Vzhľadom na aktuálny lockdown to pre lyžiarov neznamená skorší začiatok sezóny. Mimochodom, aj tak sa tam lyžuje zvyčajne len na umelo zasnežovaných svahoch.

Dobré správy!

Hoci to na lyžovačku zatiaľ nevyzerá, dobrou správou je, že zo snehu sa môžete potešiť aj vy. Na Slovensku platí od 25. novembra predbežne do 9. decembra zákaz vychádzania v čase od 5.00 hod. do 1.00 hod. nasledujúceho dňa. Jednou z výnimiek zo zákazu vychádzania je pobyt v prírode alebo individuálny šport, ale iba v rámci okresu.

V prípade Košíc sa za jeden okres považuje územie okresov Košice I – IV aj Košice-okolie. Do prírody alebo za športom tak môžu Košičania vyraziť do ktorejkoľvek časti mesta aj do okresu Košice-okolie, ktorý ponúka množstvo prírodných lokalít. To isté platí pre obyvateľov miest a obcí v okrese Košice-okolie.

Rekreácia je povolená

Vo výnimkách zo zákazu vychádzania je aj individuálna rekreácia alebo rekreácia členov spoločnej domácnosti vo vlastnej nehnuteľnosti. V tomto prípade ale už neplatí obmedzenie na okresy. Môžete teda vyraziť na svoju chatu hocikde na Slovensku.

Viac k tejto téme:

OBRAZOM: Prvý sneh na Jahodnej
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM