Hokej

Zaujímavá premiéra No Name pred košických publikom: V Steel aréne sa predvedú s hokejkami v rukách!

Košické hokejistky Ice Dream vyzvali na súboj kapelu No Name. Košičania tak majú možnosť vidieť domáce hokejistky v Steel aréne úplne prvýkrát. A rovnako premiéru pred košickým publikom, bez hudobných nástrojov no s hokejkami v rukách, bude mať aj kapela No Name.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá premiéra No Name pred košických publikom: V Steel aréne sa predvedú s hokejkami v rukách!
Zdroj: TASR

Exhibičný zápas Ice Dream vs. No Name sa uskutoční 12. októbra od 11:00 v Steel aréne v rámci podujatia Svetový víkend ženského hokeja. Ide o mladé podujatie, ktoré vzniklo ešte v roku 2011. „Je príležitosťou pre dievčatá všetkých vekových kategórií vyskúšať ľadový hokej, dozvedieť sa o hre a pravidlách a spoznať nových priateľov“, vysvetlila Eva Moleková z ICE DREAM. Vlani sa doň zapojili desiatky ženských tímov z 24 krajín, napríklad z USA, Kanady, Ruska, Fínska, Švédska, Nemecka, Litvy, Česka, Malajzie, Kórei a samozrejme aj Slovenska (napr. Košice, Bratislava, Žilina).

Občianske združenie ICE DREAM sa do tohto podujatia zapája už po druhýkrát. „Vlani sme zorganizovali Dievčenský hokejový deň v Čani. Stretli sa na ňom dievčatá, ktoré sú už dnes plnohodnotnými členkami klubu. Teraz pozývame dievčatá a aj ich rodičov, aby sa zoznámili nie len so ženským hokejom ako takým, ale aj s klubom ICE DREAM. Najmä rodičov chceme zbaviť predsudkov a akejsi nálepky, že hokej je tvrdý šport. Pravidlá v ženskom a mužskom hokeji sú odlišné“, uviedla Eva Moleková.

No Name ako rovnocenný súper!

Kapela No Name je po športovej stránke známa napríklad ako účastník niekoľkých ročníkov Medzinárodného maratónu mieru v kategórií štafeta ¼ maratón. No o tom, že bratia Timkovci hrávajú aj hokej, vie málokto. „Každý týždeň sme dva až trikrát na ľade, máme tréningy, trénera, letnú prípravu. Na takúto výzvu sme teda čakali. Z nášho pohľadu sú ženy rovnocenné mužom a muži rovnocenní ženám. Samozrejme, sú športy fyzicky dané, kde rýchlosť a sila sú v dominancii mužov, ale to neznamená, že teraz ženy nemôžu behať, skákať alebo pretekať“, vyjadril svoj názor líder kapely Igor Timko. Výzvu košických hokejistiek prijali členovia kapely bez zaváhania. „Tie dievčatá nás môžu poraziť, lebo naša úroveň hokeja je amatérska. Navyše sme sa dozvedeli, že telesný kontakt v ženskom hokeji je zakázaný, čo nás mrzí“, dodal s úsmevom.

Dievčenský hokejový deň v Košiciach sa začne o 11:00 hodine v Steel Aréne exhibičným zápasom Ice Dream vs. No Name. Na návštevníkov okrem zoznámenia sa s novým hokejovým ženským klubom v Košiciach čaká aj korčuľovanie, súťaže a veľa zábavy.

Kto sú Ice Dream?

Občianske združenie Ice Dream vzniklo v lete 2012 a hneď začalo letnou prípravou. Následne v septembri vykorčuľovali na ľad v Steel aréne v tréningovej hale. Na prvý tréning prišlo cca 25 dievčat. Za viac ako rok svojho pôsobenia odohrali niekoľko zápasov proti žiakom, mužskému amatérskemu družstvu Čerti a ženám zo Žiliny (KE-ZA 11:4, odveta 6:2). V máji 2013 obsadili 6. miesto na hokejbalovom turnaji hráčov do 18 rokov, Mamut Cup. Sú členom SZĽH.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM