Správy

ŤAHÁK PRE VODIČOV: Pripravte sa na regulácia dopravy v okolí Steel arény + MAPA

Už iba niekoľko hodín nás delí od štartu najväčšieho hokejového šampionátu, na ktorý sa Košice pripravovali niekoľko mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku ŤAHÁK PRE VODIČOV: Pripravte sa na regulácia dopravy v okolí Steel arény + MAPA
2
Galéria
Zdroj: TASR

Okrem samotných organizátorov podujatia a realizačných tímov bude v pohotovosti, samozrejme, aj Policajný zbor. Policajti rôznych útvarov v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach nepodcenili dôležitosť, význam ani silu nadchádzajúceho medzinárodného športového podujatia, a svedomito sa pripravovali na to, aby návštevníkom dokázali zabezpečiť jeho nerušený priebeh.

„Niekoľko hodín strávených analyzovaním a vyhodnocovaním bezpečnostných rizík, zvýšená náročnosť kondičných príprav, ale i kombinovanie mnohých modelových situácií, vyvrcholilo niekoľkými taktickými cvičeniami a zavŕšilo tak prípravu policajtov na najväčší hokejový šampionát posledných rokov. Rady košických policajtov posilnia aj kolegovia z iných miest Slovenska, nevynímajúc rôzne špecializované útvary Policajného zboru,“ informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Uzatvoria dôležité ulice

Svoju pozornosť policajti sústredia aj na dôležité dopravné uzly, kde dôjde k zvýšenej koncentrácií a pohybu návštevníkov mesta, a to najmä autobusovú a železničnú stanicu a letisko.

Potrebný a dostatočný počet policajtov bude dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Ich úlohou bude zabezpečiť nielen plynulý prechod návštevníkov k hokejovej aréne, ale zároveň aj bezproblémový presun rezidentov, bývajúcich v okolí arény, do pohodlia svojich domovov.

Aj z tohto dôvodu polícia na nevyhnutne potrebný čas, a to vždy 1 hodinu pred začiatkom hokejového zápasu uzatvorí Štúrovu ulicu od križovatky ulíc Kuzmányho a Štúrova až po križovatku ulíc Toryská a Idanská.

Obdobná situácia sa zopakuje aj po ukončení hokejového zápasu, kedy budú policajti premávku riadiť a rovnaký úsek cesty uzatvoria na nevyhnutne potrebný čas.

K uzavretiu Žižkovej a Jánošíkovej ulice dôjde 4 hodiny pred začiatkom zápasu v daný deň a uzávierka bude trvať až do ukončenia posledného zápasu v konkrétny hrací deň.

Rezidenti týchto ulíc sa do svojich domovov dostanú iba z križovatky ulíc Kukučínova a Žižkova, a to, či ide naozaj o rezidentov, bude polícia dôsledne kontrolovať.

Regulácia dopravy v okolí Steel arény

  • 8. máj úplná uzávierka Kukučínovej ulice (od Rastislavovej – po ulicu Zborovská)– vytvorenie zóny pre peších na vstup a výstup z fanzóny;
  • 9. máj uzávierka komunikácie na Nerudovej ulici– vstup iba pre rezidentov;
  • od 10. mája uzávierka 4 hodiny pred zápasom na uliciach Žižkova a Jánošíkova bude trvať do ukončenia posledného zápasu v daní hrací deň – vstup iba pre rezidentov;
  • od 10. mája uzatvorenie ulice Štúrovej od križovatky ulíc Kuzmányho – Štúrova po križovatku ulíc Toryská – Idanská a križovatku ulíc Moldavská – Idanská bude vždy 1 hodinu pred začiatkom zápasu.

Po začatí hokejového zápasu bude premávka na Štúrovej ulici obnovená a opätovne dôjde k jej uzatvoreniu po ukončení hokejového zápasu, ktorá bude trvať na nevyhnutne potrebný čas. Premávka bude riadená policajtmi služby dopravnej polície.

Rezidenti bývajúci na uliciach Žižkova, Jánošíkova, Nerudova budú vchádzať do rezidentskej zóny z križovatky ulíc Kukučínova – Žižkova, kde bude vstup kontrolovaný políciou. Z križovatky ulíc Štúrova – Žižkova vstup do tejto zóny rezidentom umožnený nebude.

Ilustračné foto, TASR

MAPU regulácie dopravy počas šampionátu nájdete v galérii:

Regulácia dopravy v okolí Steel arény počas šampionátu
2
Galéria
Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM