Lenka Fedorová Správy

Ťahanovský les sa dočká zatraktívnenia: Na toto sa jeho návštevníci môžu tešiť!

Košičania, dobré správy. Ťahanovský les sa dočká zatraktívnenia. V pláne je tam totiž obnova a doplnenie lesoparkových zariadení. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Ťahanovský les sa dočká zatraktívnenia: Na toto sa jeho návštevníci môžu tešiť!
Zdroj: TASR

Ešte v decembri minulého roku sme vás v článku na našom spravodajskom portáli informovali o zámere zatraktívniť les na Sídlisku Ťahanovce. A ohľadom tejto témy vám prinášame teraz aj ďalšie zaujímavé informácie.

Podľa zverejnených informácií boli podmienky plánovanej revitalizácie a súčinnosť prerokované a odsúhlasené so zástupcami MÚ MČ Sídlisko – Ťahanovce s dôrazom na zabezpečenie udržateľnosti vybudovaných zariadení. A na čo všetko sa Ťahanovčania môžu tešiť?

Ako sa uvádza v odpovedi na interpeláciu košického mestského poslanca Miloša Ihnáta, v Ťahanovskom lese pribudnú nové altánky, stoly, lavice, ohniská aj náučný chodník na dĺžke cca 1,4 km s 8 informačnými tabuľami na tému prírodných a kultúrno-historických zaujímavostí územia.

,,Obnova a doplnenie lesoparkových zariadení v Košickom Lesoparku – časť Sídlisko Ťahanovce je plánovaná na realizáciu v 1. polroku 2018," informoval ďalej magistrát.

Ako zo zverejnených informácií ďalej vyplýva, zo strany Mestských lesov Košice a.s. sú plánované náklady na uvedenú revitalizáciu lesoparkových zariadení vo výške cca 17 000 eur.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM