JAB Rôzne Recept na dnes

Talent z hotelovky v Spišskej prezradil parádny recept: Urobte si dobrotu, s ktorou vyhral celoslovenskú súťaž

Sladká a zdravá. Plnená hruška je dezert plný vitamínov. O tom, že je výnimočný svedčí aj fakt, že nadaný budúci kuchár Peter Sova (17) s týmto receptom vyhral prvé miesto na celoslovenskej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Talent z hotelovky v Spišskej prezradil parádny recept: Urobte si dobrotu, s ktorou vyhral celoslovenskú súťaž
Zdroj: Dnes24.sk

17 budúcich kuchárov zo Slovenska , Poľska a Ukrajiny sa stretlo na súťaži v Prešove, aby pred odbornou porotou ukázali niečo zo svojho umenia. Hotelovú akadémiu v Spišskej Novej Vsi reprezentoval Peter Sova (17), ktorý je študentom druhého ročníka.

Ako nám budúci kuchár prezradil, bola to jeho prvá súťaž a recept vyberal spolu so svojou majsterkou. „Majsterka mi tento dezert navrhla, ja som ho ešte upravil podľa seba. Páčil sa mi, lebo je rýchly, jednoduchý a plný vitamínov,“ prezradil Peter.

Keďže bol na takejto súťaži prvýkrát, podľa jeho slov na víťazstvo ani nepomyslel. Na získanie prvého miesto reagoval takto. „Veľmi som sa potešil , lebo som to vôbec nečakal, keďže sa mi zdalo, že tam boli aj lepšie dezerty.“ A čo by poradil gazdinkám, ktoré budú skúšať tento recept prvýkrát?

„Recept je, ako som vravel, jednoduchý. Treba však dávať pozor na samotné hrušky, aby sa nerozvarili. Ďalšou ingredienciou je rum. Odporúčal by som ho dať v správnom množstve, aby plnka nebola suchá, no nemali by sme to s ním ani preháňať,“ zasmial sa Peter.

Plnené hrušky

Plnka:

  • 3 hrušky
  • 50 g orechov
  • 1 káv. lyžička medu
  • 1 káv. lyžička rumu
  • Trocha škorice

Puding: 1dcl mlieka , 3 káv. lyžičky vanilkového pudingu bez varenia Na varenie hrušiek 2dcl pomarančového si­rupu

Postup: Očistíme si hrušky, vyrežeme si ich, vyčistíme dužinu. Dáme ich variť do pomarančovej šťavy, alebo do sirupu. Medzitým kým sa nám varia si narežeme orechy a kandizovane ovocie. Spravíme si plnku s kandizovaného ovocia orechov škorice medu a rumu. Potom si spravíme puding a polevu z pomarančovej šťavy a majzeny. Naplníme hrušky trochou pudingu a plnkou a už to len zdekorujeme. Na dekoráciu môžeme použiť mätu a pomarančovú kôru.

Čítajte tiež: Neviete si rady s prestretím veľkonočného stola: Zábery zo Spišskej vás určite inšpirujú!

Plnené hrušky: Víťazný recept od študenta Hotelovej akadémie v Spišskej
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM