Eva Mikulová Správy

Talentovaní mladí chemici sa budú vzdelávať v Letnej škole

V Ústave chemických vied (ÚCHV) Prírodovedeckej fakulty (PF) Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach sa koná 43. ročník Letnej školy chemikov (LŠCH).

Ilustračný obrázok k článku Talentovaní mladí chemici sa budú vzdelávať v Letnej škole
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Letná škola chemikov (LŠCH) sa koná od 5. do 17. júla v Ústave chemických vied (ÚCHV) Prírodovedeckej fakulty (PF) Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Riešitelia chemických olympiád

LŠCH je tradičné podujatie, organizované Slovenskou komisiou Chemickej olympiády a príslušnou školou.

Je vybraných 48 najúspešnejších riešiteľov krajských kôl CHO v kategóriách C a B (určených pre študentov stredných škôl s nechemickým zameraním 1. a 2. ročníka) a 4 žiaci vybraní na reprezentáciu SR na Medzinárodnej chemickej olympiáde 2020.

Na LŠCH žiaci absolvujú dvojtýždňové prednášky a semináre pod vedením vysokoškolských pedagógov, pričom absolvujú aj laboratórne cvičenia.

Letná škola poskytuje talentovaným žiakom systematické nadstavbové vedomosti v jednotlivých oblastiach chémie a umožňuje im získať praktické zručnosti v laboratóriu, ktoré by inak nemali možnosť získať pri dnešnom vzdelávaní na stredných školách.

LŠCH tak umožňuje podchytiť mladých talentovaných chemikov, rozvinúť ich talent, vedomosti a zručnosti v chémii.

„Práve vďaka LŠCH máme na Slovensku dobre pripravených žiakov pre najvyššiu kategóriu CHO – kategóriu A, z ktorej sa vyberajú účastníci na Medzinárodnú chemickú olympiádu. Na nej dosahujú naši žiaci cenné úspechy – za posledné desaťročie získali 37 zo 40 možných medailí,“ informuje hovorca UPJŠ Tomáš Zavatčan.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM