Lukáš Zavacký Kultúra

Talentovaný huslista Peťo (19) má našliapnuté na virtuóznu kariéru: Z Košíc rovno do európskej metropoly!

Narodil sa v Košiciach, ktoré mu pomohli rozvíjať jeho talent v hre na husliach. Peter Balogh sa však posunul v kariére ešte ďalej a vzdeláva sa v zahraničí. Ak ste o ňom nepočuli, raz určite budete.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaný huslista Peťo (19) má našliapnuté na virtuóznu kariéru: Z Košíc rovno do európskej metropoly!
Zdroj: Dnes24.sk

Peter Balogh aktuálne študuje na Pražskom konzervatoriu pod vedením MgA. Jiřího Fišera. Počas svojho života už nazbieral množstvo úspechov. „Získal som mnoho ocenení a prvenstiev na slovenských a medzinárodných súťažiach. Zúčastnil som sa na rôznych husľových kurzoch, ale najviac som vďačný za to, že som mohol absolvovať Akademiu Václava Hudečka, kde som získal ďalšie skúsenosti,“ prezradil tento mladý umelec.

Hra na husliach ho bavila odmalička. Preto svoju umeleckú dráhu rozbehol práve v Košiciach. A konkrétne na Konzervatóriu na Timonovej ulici. A aj keď už v svojom rodnom meste nežije, s radosťou naňho spomína. „Samozrejme. V prvom rade na rodinu a známych. Veľmi rád tiež navštevujem svoju pani profesorku Mgr. art. Janu Lattákovú,“ doplnil P. Balogh.

Aj on má vlastné vízie do budúcnosti. Najprv chce úspešne ukončiť štúdium na súčasnom konzervatóriu, dostať sa na vysokú školu a neskôr sa prezentovať na sólovej dráhe. Na Košice však určite nezanevrel. Podľa jeho slov by v blízkej budúcnosti veľmi rád vystúpil opäť na domácom pódiu. Domov je predsa len jeden! Teda ak v budúcnosti budete o jeho koncerte v Košiciach počuť, určite neváhajte. Neoľutujete!

Môže vás zaujímať

Foto: Josef Omelka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM