Eva Mikulová Správy Samospráva

Tento rok mesto Košice investuje do modernizácie škôl niekoľko miliónov eur, FOTO

Mesto Košice na tento rok naplánovalo celkovo 91 investičných akcií na školách a školských zariadeniach vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti za takmer 4 milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Tento rok mesto Košice investuje do modernizácie škôl niekoľko miliónov eur, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Väčšina z nich je už ukončená alebo tesne pred svojim záverom. Vo viacerých prípadoch je už skončené verejné obstarávanie a čaká sa na podpis zmluvy so zhotoviteľom, resp. na samotnú realizáciu.

Nová medzinárodná škola

„Tak ako sme sľúbili, naštartovali sme modernizáciu škôl. Takmer polovicu rozpočtu mesta ide do vzdelania. Investujeme do opráv škôl, výmeny striech alebo zlepšovania kvality výučby v triedach. Opravujeme aj športoviská, už tento piatok pozývame verejnosť na slávnostné otvorenie nového atletického oválu na neďalekej ZŠ na Družicovej ulici, kde bude prítomný aj minister školstva Branislav Gröhling a naše bývalé úspešné reprezentantky v atletike sestry Velďákové,“ uviedol primátor Jaroslav Polaček.

Mesto dosiahlo pri investíciách do škôl vďaka transparentným verejným obstarávaniam 15 až 20 percentné úspory. Ušetrené peniaze zostávajú v školstve a plánujú sa z nich ďalšie investície.

„Do našich škôl by malo zasadnúť celkovo vyše 16 000 žiakov, z ktorých bude 2100 prvákov. Presné čísla budeme vedieť v polovici septembra. Otvárame aj novú medzinárodnú ZŠ v Košickej Novej Vsi. Takáto škola nám doteraz chýbala. Jej otvorením zatraktívnime Košice aj v očiach zahraničných investorov, ktorých deti tu konečne získajú kvalitné vzdelávanie v angličtine. Zmenili sme aj celkovú koncepciu stravovania v školách. Potraviny sme začali obstarávať centrálne, čo znamená ročnú úsporu okolo pol milióna eur. Teší ma aj to, že sa nám začali ozývať aj rodičia, že ich deťom začalo v školských jedálňach chutiť,“ dodal primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM