Lenka Fedorová Kultúra

Tieto potulky prekvapia aj košických lokálpatriotov: Krása mesta cez detaily, o ktorých ste možno netušili

Prechádzate okolo nich každý deň. Sú malé, nenápadné, a predsa si so sebou nesú svoj vlastný príbeh. Potulky mestom zamerané na detaily sa ponesú v duchu maličkostí, ktoré sú na prvý pohľad nepodstatné, na druhý veľmi zaujímavé.

Ilustračný obrázok k článku Tieto potulky prekvapia aj košických lokálpatriotov: Krása mesta cez detaily, o ktorých ste možno netušili
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Potulky mestom Košice prinášajú vždy prvý víkend v mesiaci zaujímavé prehliadky mesta. Môžete sa dozvedieť o príbehoch, o ktorých ste vôbec netušili, o miestach, ktoré ste nikdy nenavštívili i o detailoch, ktoré ste si nikdy nevšimli. A práve detaily budú témou najbližších potuliek mestom Košice, po ktorých vás prevedú Milan Kolcun a Zoltán Balassa.

Smajlíky na Dóme i zástrčky pre bezdomovcov

Milan Kolcun je spisovateľ, prekladateľ a sprievodca cestovného ruchu. Už 6. mája 2016 vám priblíži detaily v našom meste, ktoré sú stále na svojom mieste, no zatiaľ ste ich ešte nezazreli. Spolu odhalíte mikrokrásu nielen na Hlavnej ulici, smajlíky na Dóme sv. Alžbety, hlavy trčiace z fasády, ale aj zástrčky pre bezdomovcov, umelecká dielka, okopníky, bojovné ženy, nápisy i sfingy.

Víkendové potulky budú spestrené predajom úplne novej knihy Milana Kolcuna Košické detaily II, následne bude prebiehať autogramiáda.

Návštevníci uvidia aj inak neprístupné miesta

Potulky mestom sa konajú pre obyvateľov i návštevníkov, avšak zakaždým vás čaká iná téma a trasa a zaujímavosti z histórie i súčasnosti Košíc priamo na mieste. Počas potuliek sa často môžete dostať na inak neprístupné miesta. Potulky sa konajú vždy prvý víkend v mesiaci a za každého počasia.

Milan Kolcun vás prevedie detailami mesta 6. mája 2016 o 15:30 a 17:00, 7. mája 2016 o 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 a 17:00 a 8. mája 2016 o 12:00, 14:00, 15:30 a 17.00. Zoltán Balassa sprevádza v sobotu po slovensky o 11:00 a po maďarsky o 16:00. V nedeľu o 14:30 po slovensky a 16:00 po maďarsky.

Organizátorom Potuliek mestom Košice je Mestské informačné centrum mesta Košice.

FOTO: ILUSTRAČNÉ

Môže vás zaujímať:

Košice odhaľujú neodkryté časti histórie: Potulky mestom už lákajú aj VIDEAMI!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM