TOS Rôzne

Tínedžerka rozbehla miliónový biznis: Jednoduchý vynález, ktorý CHRÁNI ženy v BAROCH

Všetko to začalo zhruba pred štyrmi rokmi, keď mala budúca podnikateľka len 16 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžerka rozbehla miliónový biznis: Jednoduchý vynález, ktorý CHRÁNI ženy v BAROCH
Zdroj: Instagram.com/Shirahbenarde

Po tom, čo jej nahnevaná kamarátka hovorila, ako sa ženy nemôžu cítiť v baroch bezpečne, pretože im hádžu do drinkov drogy alebo pridávajú alkohol, dostala Američanka Shirah Benardová chrobáka do hlavy.

Mám to!

Až jej blysol nápad na produkt, ktorý by tomu mohol zabrániť. "Prvý prototyp som vyrobila z maminých pančúch a svojej gumičky,“ uviedla Shirah pre platformu digitálneho posilnenia postavenia žien Shera.

Jej nápad akejsi čiapočky či krytu na drinky s výrezom na slamku sa stal virálnym pre jednoduché riešenie bezpečného pitia. Vďaka nemu vám do drinku nikto nemôže pridať drogy či alkohol.

A úspešným sa tak stal aj tento biznis, do ktorého sa pustila spolu s bratom. Ten v nápade vycítil obrovský potenciál. Počas štúdia na univerzite na vlastné oči videl, k čomu v baroch dochádza.

Strašidelný svet

„Keď sme začínali, urobili sme prieskum medzi stovkou žien a 26% z nich uviedlo, že majú osobnú skúsenosť s tým, že im niekto niečo pridal do drinku a 75% z nich uviedlo, že má z toho obavy,“ povedala Shirah.

Prezradila, že od založenia zaznamenala spoločnosť tržby vo výške približne 3,5 milióna eur.

V jej portfóliu je čiapočka schovaná v gumičke, ktorú môžete nosiť vo vlasoch alebo na zápästí, ale aj lacnejšia verzia vo forme nálepiek na jedno použitie, ktoré od nich kupujú najmä samotní podnikatelia do svojich barov či na letné festivaly.

„Chceme, aby sa každý cítil pohodlne, keď ide von. Nanešťastie je teraz svet naozaj strašidelný a takéto produkty potrebujeme,“ poznamenala mladá podnikateľka.

Tínedžerka a jej vynález
5
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM