Eva Mikulová Rôzne

Tipy na apríl: Čaká nás Veľká noc, ale aj čokoládová a kávová udalosť

Prinášame vám prehľad niektorých zaujímavých akcií, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. V apríli je i Deň narcisov, Deň Zeme, ale aj obľúbené Dni Ukrajiny.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na apríl: Čaká nás Veľká noc, ale aj čokoládová a kávová udalosť
9
Galéria
Zdroj: TASR , Pixabay.com

Maratón víťazných filmov

Tí, ktorí ešte nemali možnosť pozrieť si filmy ocenené národnou filmovou cenou Slnko v sieti v kate­górii Najlepší hraný film, Najlepší dokumentárny film a Najlepší animovaný film alebo by si ich radi pozreli znovu, budú mať príležitosť počas Maratónu víťazných filmov, ktorý bude prebiehať v sieti kín Cinemax. V Košiciach je to v OC Optima.

Kedy: sobota 6. apríla od 10,00 hodiny

Festival káva, čaj, čokoláda

Interiér Kulturparku sa na dva dni zmení na najväčšiu kávovú, čokoládovú a čajovú udalosť roka. Prenikavá vôňa výberovej kávy, okúzlujúca aróma exotických čajov a nezameniteľná chuť poctivej čokolády sa bude v Košiciach vznášať. Na festivale si okrem iného môžete spraviť radosť množstvom remeselných výrobkov, ručne vyrábaných šperkov, dizajnérskych kúskov, literatúrou ale aj umením.

Kedy: piatok a sobota (12. a 13. apríla) od 9,00 do 22,00 hodiny

Dni Ukrajiny

V Kulturparku sa bude konať už 5. ročník Dni Ukrajiny. Tento ročník otvorí výstava ukrajinského fotografa Vadika Zibrova v Galérii Alfa s názvom Obrátená strana fotografie, ktorá potrvá od 17. apríla do 2. mája. Počas slávnostného otvorenia vystúpia ukrajinskí hostia s kultúrnym programom, v ktorom sa predstavia súbory spoza našich hraníc. Tak, ako každý rok, aj teraz návštevníci ochutnajú pravý ukrajinský boršč a pirohy a majstri kuchári dokonca prezradia, ako si tieto špeciality pripraviť. Chýbať nebude ani Deň Karpatského euroregiónu.

Kedy: od 25. do 30. apríla

Otvorenie sezóny Street food Corner

Pred kinom Úsmev sa opäť otvorí obľúbená Street food zóna, pre všetkých milovníkov dobrého jedla a pohody. Už ku klasickej ponuke pribudne aj mexické takos.

Kedy: piatok 5. apríla o 16,00 hodine

Deň narcisov

Vo Východoslovenskom múzeu si pripomenieme Deň narcisov. Pri príležitosti Dňa narcisov bude 11. apríla vstup s narcisom na výstavu Francúzske filmové hviezdy zadarmo. Podporte s nami výskum, preventívne programy, ako aj samotných onkologických pacientov prostredníctvom Ligy proti rakovine.

Kedy: štvrtok 11. apríla od 9,00 do 17,00 hodiny

Deň Zeme

Deň Zeme si pripomenieme vo Východoslovenskom múzeu aj v Zoo. V Zoo sa zabavia dospelí aj deti a bude aj krst mláďatka. V Múzeu pre vás pripravili zaujímavé hry, maľovanie na tvár a prehliadku dvoch výstav Doba ľadová a Fareb­ná krása.

Kedy: Východoslovenské múzeum 26. apríla od 9,00 do 14,00 hodiny

V Zoo 14. apríla o 14,30 hodiny

GlosatorsKE

V kine Úsmev vás čaká nový glosátorský program Milana Kolcuna. Aký je svet okolo nás? A prečo je až taký? Nechoďte to rozoberať do krčmy, príďte do kina Úsmev. Kultivované i neformálne glosovanie zaujímavostí z Košíc ako aj z ich okolia, teda z celého sveta.

Kedy: utorok 30. apríla o 18,00 hodine

Šachová simultánka

V Slovenskom technickom múzeu si môžete zmerať zručnosť v šachovej simultánke. Je sprievodným podujatím k výstave Wolfgang von Kempelen. Podujatie je pripravené v spolupráci s 1. Šachovým klubom Košice a košickými šachistami.

Kedy: nedeľa 28. apríla o 15,00 hodine

Fashion kidlab: Vivienne Westwood

Na pravidelných utorkových módnych workshopoch Fashion KidLab budú počas apríla inšpiráciou pre deti extravagantné kreácie anglickej módnej návrhárky Vivienne Westwood. Konajú sa v Kulturparku.

Kedy: každý utorok od 17,00 do 19,00 hodiny

Francúzske filmové hviezdy

Mladá slovenská výtvarníčka Martina Kvašnovská sa predstavuje po prvýkrát na východe Slovenska samostatnou výstavou pod názvom „Francúzske filmové hviezdy“ vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach. Autorka sériou 12 portrétov čierno-bielych olejomalieb vzdala hold francúzskym filmovým ikonám v čase ich najväčšej slávy.

Trvanie výstavy: 5.3. – 26.5.2019

Aprílové podujatia v Košiciach
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM