Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Čo tak si ísť zabehať alebo radšej pôjdete na výstavu?

Prvý tohtoročný víkend je pred nami a v meste sa žije už podľa nového kalendára. Rok 2019 môže byť taký, aký si ho urobíme. Dynamický a plný rôznych podujatí. Vyberte si.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Čo tak si ísť zabehať alebo radšej pôjdete na výstavu?
Zdroj: TASR

Potulka: 7 galérií v centre

Koľko galérií poznáte v centre nášho mesta? Dozviete sa na prvej tohtoročnej potulke. Potulky začínajú vždy pred Vedeckou knižnicou a trvajú okolo hodiny. Bližšie info na www.potulka.sk

Kedy: piatok – až nedeľa (4. až 6. január) v rôznych časoch.

Kamenný herbár

V Botanickej záhrade UPJŠ je zaujímavá výstava, ktorá poteší všetkých milovníkov prastarých čias a paleontológie. Výstava organizovaná pod odborným vedením svetoznámeho paleontológa Mar­tina Kundráta, objaviteľa nových druhov dinosaurov. Výstava trvá do 3. februára.

Kedy: denne od 9,00 do 17,00 hodiny

Košický Trojkráľový beh

Začať nový rok športom je dobré rozhodnutie. Účasťou na Košickom trojkráľovom behu môžete v spoločnosti športovcov ešte chvíľu pri vianočnom strome precítiť atmosféru končiacich sa sviatkov, či popriať osobne bežeckému priateľovi šťastný nový rok. Hlavný beh je dlhý 5,1 km a jeho štart je o 15:00 hod. Tento beh pozostáva z 2 okruhov.

Prvý vedie od štartu pri Immaculate po Hlavnej ulici k Dolnej bráne a späť, druhý okruh vedie priľahlými uličkami a Mestským parkom s cieľom opäť pri Immaculate. Sprievodný beh má dĺžku 1,1 km, jeho štart je o 14:00, vedie po Hlavnej ulici a je určený pre mládež do 15 rokov a veteránov nad 60 rokov. Na každého účastníka čaká v cieli účastnícka medaila s motívom podujatia a motívom Immaculaty a Štátneho divadla.

Kedy: nedeľa 6. január o 14,00 a 15,00 hodine

Guľko Bombuľko

V Bábkovom divadle na Alžbetinej ulici 38 hrajú pre deti obľúbenú hru Guľko Bombuľko od Márie Ďuríčkovej. Témou hry Guľko Bombuľko je priateľstvo a sociálne zaradenie ako výraz ľudskej podstaty, ktorý je v rozprávke umocnený altruizmom hlavného hrdinu. Práve pre jeho dobré srdce si zvieratká na dvore Guľka Bombuľka rýchlo obľúbia. Každému totiž daruje kúsok zo svojej teplej vlny. Pôvabný rozprávkový príbeh vznikol v roku 1962 a deti ho dodnes milujú. Je určený práve pre tých najmenších čitateľov a v našom prípade divákov.

Kedy: nedeľa 6. január o 14,30 a o 16,30 hodine

Trojkráľový koncert

V kostole Nabebovzatia Panny Márie Košice – Šaca sa bude konať príjemný sviatočný Trojkráľový koncert gospelovej skupiny G.O.D.´s. Hosťom bude milý detský spevácky zbor Medulienky.

Kedy: nedeľa 6. januára o 16,00 hodine

Zdroj: UPJŠ
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM