Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Deti sa zabavia na Hravenisku, dospelí na trhoch

Aj november je bohatý na množstvo zaujímavých podujatí. Čaká nás veľkolepý koncert Elánu ale i ďalšie komornejšie akcie a začínajú i vianočné trhy.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Deti sa zabavia na Hravenisku, dospelí na trhoch
Zdroj: TASR

Remeselné trhy

Čo tak v predstihu kúpiť vianočné originálne darčeky na obľúbených remeselných trhoch? Tie sa konajú v OC Galéria a svoje výrobky budú ponúkať šikovní remeselníci z Košíc a okolia.

Kedy: piatok – nedeľa (23.11 – 25.11.) od 10,00 do 18,00 hodiny

Elán – 50 rokov tour

Keď sa skupina mladých hudobníkov jedného večera v roku 1968 prvýkrát postavila pred hostí malého baru v bratislavskom hoteli, zrejme nikto z prítomných netušil, že je svedkom štartu jednej z najpopulárnejších kapiel česko-slovenskej hudobnej scény. Budúci rok uplnie od tohto okamihu neuveriteľných 50 rokov a na tomto území sa snáď nenájde človek, ktorý by nepoznal aspoň jeden jej hit. Veľkolepý koncert nás čaká v Steel aréne.

Kedy: piatok (23. 11.) o 20,00 hodine

Tvorivé dielne s hlinou

Pre všetkých malých i veľkých, mladých či starých je vo Výmenníku Wuppertálska pripravený hlinený workshop. Viesť ho bude Ester, ktorá sa vo svojej tvorbe venuje keramike. Počas hlinenej dielničky odhalí lektorka všetkým účastníkom koncept vedomeckého vzdelávania, tvorenie pomocou štyroch živlov i prasymbolov.

Kedy: piatok (23.11.) od 16,00 do 18,00 hodiny

So Štefánikom v oblakoch

Východoslovenské múzeum v Košiciach pozýva malých i veľkých na sprievodné podujatie k výstave Košice 1918 – 1938. Zrod metropoly východného Slovenska - So štefánikom v oblakoch. Bude sa konať v priestoroch výstavy na Námestí Maratónu mieru. Príďte sa porozprávať o M.R. Štefánikovi a postavte si spolu s nami model lietadla Caproni, na ktorom Štefánik absolvoval svoj posledný let.

Kedy: nedeľa (25.11.) od 13,00 do 17,00 hodiny

Hravenisko

Deviaty ročník obľúbeného rodinného festivalu hier a zábavy Hravenis­ko sa v roku 2018 uskutoční v kongresových priestoroch Hotela Centrum v Košiciach. Na návštevníkov čaká takmer 20 HERNÍ s hrami a hračkami rôzneho druhu (stavebnice, spoločenské hry, hlavolamy, modely, hracie konzoly, didaktické a iné hry a hračky), priestor pod názvom ZVIERATKOVO s prezentáciami zvieratiek z útulku, exotickými, terárijnými a inými zvieratkami, PÓDIOVÝ PROGRAM s divadielkom, kúzelníkom, minidisko, bublinovou šou, tanečnými a inými vystúpeniami, ZÁBAVNÉ ATRAKCIE, ako napríklad nafukovadlá, drevený kolotoč, maľovanie na tvár, maskoty a ďalšie a SPRIEVODNÉ AKTIVITY, ako sú tvorivé dielne, atraktívne prezentácie partnerov, predaj tovaru, bufety a ďalšie.

Kedy: nedeľa (25.11.) od 10,00 do 19,00 hodiny

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM