Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Oslávime Medzinárodný deň žien a spoznáme športovú osobnosť Košíc

Nezabudnite poďakovať ženám. Počas víkendu sa koná množstvo akcií k MDŽ, ale na svoje si prídu i deti. Tie možno trochu vystraší netradičná Červená čiapočka.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Oslávime Medzinárodný deň žien a spoznáme športovú osobnosť Košíc
Zdroj: mesto Košice

Crème de la Crème

Kúsok Francúzska prostredníctvom francúzskej kinematografie prichádza počas Festivalu francúzskych filmov Crème de la Crème aj do Košíc. Počas dvoch dní – 7. a 8. marca 2019 uvidia diváci v Kulturparku štyri festivalové filmy, ktoré boli nakrútené počas minulého roka. Prehliadku súčasného francúzskeho filmu pripravuje Francúzsky inštitút už po šiesty raz v spolupráci s Film Europe Media Company. Už tradične ide o „bouquet“ súťažných a ocenených filmov z „áčkových“ festivalov.

Kedy: piatok 8. marca o 18,00 a o 20,00 hodine

ŠOK: športová osobnosť Košíc

Spoznáme najúspešnejších športovcov a športové kolektívy v našom meste. Slávnostný galavečer spojený s odovzdávaním ocenení ŠOK za rok 2018 sa uskutoční  v pri­estoroch Hote­la DoubleTree by Hilton v Košiciach.

Kedy: piatok 8. marca od 19,00 hodiny

Romantický víkend

Na Medzinárodný deň žien (MDŽ) Vás obdarujú knihou. Príďte do LitParku a jednu knihu z kútika vyradených kníh si môžete zobrať úplne zadarmo. Pohrúžte sa do romantických knižných príbehov.

Kedy: Od piatka do nedele, od 8.3. – 10.3. v čase otváracích hodín LitParku.

Poď na brigádu

Upraceme Kisdyho dvor a pripravíme komunitnú záhradu na ďalší rok. Prineste si prosím rukavice, hrable, prípadne iné potrebné náradie pre záhradu, vrecia na odpad, dobrú náladu a niečo chutné na spoločný stôl. Organizuje sa aj zbierka šatstva a obuvi pre KLUB, ktoré poputuje ďalej ľuďom v núdzi. Ak takéto oblečenie a obuv doma máte a chcete ho venovať iným, prineste ho so sebou. Prosíme, noste len čisté, nositeľné šatstvo a topánky zabalené v taškách alebo krabiciach.

Kedy: sobota 9. marca od 11,00 hodine

Červená čiapočka v Artfóre

Pozývame vás na dramatizovanú prezentáciu francúzsko-slovenskej knižnej novinky - To aby som ťa mohla lepšie zožrať z vydavateľstva Dva v jednom a výtvarný workshop pre deti vo veku 2–8 rokov, ich rodičov a starých rodičov. Podujatie sa koná v Artfore. Knihu uvedie jej prekladateľka Mi­roslava Grajciarova. Čaká Vás aj výroba bábky Červenej Čiapočky, zlého vlka, starej mamy a poľovníka. Prekvapí vás trochu iný príbeh a možno sa budete i báť.

Kedy: sobota 9. marca od 14,00 do 15,00 hodiny

Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM