Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Pokračuje Festival umenia TRANS/MISIE aj Slávnosti vína

Pred nami je príjemný septembrový víkend. Víno môžete degustovať nielen na Košických slávnostiach vína ale i priamo pri zdroji - na výlete v Tokajskej oblasti.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Pokračuje Festival umenia TRANS/MISIE aj Slávnosti vína
Zdroj: Adam Stečák

Bienále divadelného plagátu

V rámci festivalu TRANS/MISIE môžete v Kulturparku v Ga­lérii Alfa vidieť výstavu divadelných plagátov. Cieľom 16. ročníka súťaže mladých 2019 je prehľad plagátovej tvorby spojený s prezentáciou divadelných predstavení, ale aj podujatí, súvisiacich s divadlom za obdobie rokov 2017 – 2019.

Kedy: Výstava potrvá do 29. septembra.

Tokajský cykloexpres

Za objavovaním Tokaja, degustáciou tokajských vín či dobrou cykloturistikou sa môžete každú sobotu vybrať z Košíc vlakom zo železničnej stanice. Tokajský cykloexpres je vôbec prvý cyklovlak na tejto trase. V súprave je zaradený nákladný vozeň, slúžiaci na prepravu maximálne 50 bicyklov. Bi­cykel si v Tokajskom exprese odveziete zadarmo, kvôli plynulej prevádzke je však nevyhnutné re­zervovať si miesto na bicykel vopred.

Kedy: sobota 14. septembra o 8,00 hodine

City in the Wind of change

Diskusia s účastníkmi novembrových dní 1989 v Košiciach sa bude konať v rámci festivalu TRANS/MISIE. 30 rokov po… ako to bolo (mimo centra), ale hlavne, ako to dopadlo (aj v centre) – spomienky, poučenia, nádeje a sklamania. To všetko si vypočujete na besede vo Východoslovenskej galérií.

Kedy: sobota 14. septembra od 15,00 do 17,00 hodiny

Street food festival

Pred kinom Úsmev nás čaká ďalšie pokračovanie obľúbeného košického zjazdu pouličných gurmánov. Tešiť sa môžete na stálice, ako aj nové chuťovky medzinárodnej pouličnej kuchyne pred kinom Úsmev.

Kedy: piatok až nedeľa (13. až 15. september) od 10,00 hodiny

Košické slávnosti vína

Vinárske tradície po roku opäť ožili v areáli Katovej bašty a Dolnej brány vďaka vinárom z Košíc i okolia. Príďte si pochutnať na pokladoch z ich pivníc a strávte príjemný večer s priateľmi.

Kedy: piatok 13. septembra od 16,00 do 22,00 hodiny a v sobotu 14. septembra od 14,00 do 22,00 hodiny

Košické slávnosti vína
37
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM