Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Potešia najmä gurmánov, milovníkov tokajských viníc a špecialít nášho kraja

Čaká nás októbrový víkend, ktorý má byť podľa predpovedí slnečný a teplý. Určite sa neoplatí sedieť doma, v meste a na okolí sa budú opäť diať zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Potešia najmä gurmánov, milovníkov tokajských viníc a špecialít nášho kraja
6
Galéria
Zdroj: Terra Incognita

Burza jesenno-zimná detská

V kultúrnom dome na Barčianskej ulici v Košiciach sa bude konať obľúbená detská burza. Príďte si vybrať alebo vymeniť a kúpiť detské oblečenie, tehotenský odev, obuv, knihy, športové potreby a hračky.

Kedy: sobota 12. október od 9,00 do 13,00 hodiny

Margecianské fajnoty

Ochutnajte tradície! Najväčší medzinárodný gastro festival v Košickom kraji odštartuje svoj ďalší ročník a obec Margecany sa už po deviaty raz premení na obrovský hodový stôl. Tí najlepší kuchári a kuchárky zo širokého okolia sú pripravení predviesť vám svoje kulinárske schopnosti.

Kedy: sobota a nedeľa (12 až 13. október)

Dni španielskej kultúry

V rámci festivalu Dni španielskej kultúry sa koná aj Deň otvorených dverí na Gymnáziu Park mládeže 5 v Košiciach. Návštevníkom sa v programe predvedú študenti školy, budú si môcť pozrieť simulované prijímacie pohovory a nahliadnete do všetkých kútov tejto inštitúcie.

Kedy: sobota 12. október od 9,00 do 12,00 hodiny  

Bublinová show

V Steel parku v areáli Kulturparku sa v rámci Vedeckého brlohu bude konať Bublinová show, najmä pre deti. Zahrajú sa s MegaBubbles – obrovskými bublinami naplnenými dusíkom a suchým ľadom. Ak to počasie dovolí, deti a možno aj dospelí budú v bubline zavretí. Bude aj bublinové predstavenie s niekoľkými trikmi, ktoré si odvážlivci môžu sami vyskúšať.

Bublinovanie bude nielen zábavné, ale aj vedecké. Rôzne vlastnosti plynov menia správanie sa bubliniek… a tak sa aj obávaný CO2, skleníkový plyn, stane na tento moment zaujímavým a spoznáme jeho vlastnosti.

Kedy: sobota 12. október od 14,00 hodine

Moon run – nočný kross

Užite si večerný beh s čelovkou pri splne mesiaca. Je to zážitok, na ktorý nezabudnete. Trať pre obe dĺžky začína na Jahodnej – na parkovisku. Bežia sa dve dĺžky trate: 9 kilometrov a 15,5 kilometrov. Cieľ je pri kolibe Zlatá podkova.

Kedy: nedeľa 13. október o 19,00 hodine

margecianske fajnoty
6
Galéria
Zdroj: Terra Incognita
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM