Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Spoznajte krásy Gemera alebo sa naučte žonglovať

Raz ročne otvorí Ústavný súd svoje dvere pre verejnosť, tak si to nenechajte ujsť. Alebo sa cez víkend staňte na jednu noc výskumníkom.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Spoznajte krásy Gemera alebo sa naučte žonglovať
4
Galéria
Zdroj: TASR

Európska noc výskumníkov

Napriek tomu, že je veda neodmysliteľnou súčasťou života v 21. storočí, ešte stále sa nájdu zaujímavosti, o ktorých sme nevedeli a otázky, na ktoré si nevieme odpovedať. Aj preto je mottom tohtoročnej Európskej noci výskumníkov „Život ako ho (ne)poznáme“. V duchu tohto motta spoznáte vedu a v rámci série “Vedeli ste, že?” sa dozviete zaujímavé vedecké fakty. Noc výskumníkov sa koná v Átrium v Optime.

Kedy: piatok 27. september od 9,00 do 21,00 hodiny

Rozlúčka s Dobou ľadovou

Pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu, vo Východoslovenskom múzeu sa koná rozlúčka s atraktívnou výstavou Doba ľadová. Čakajú vás zaujímavé prednášky a workshopy.

Kedy: piatok 27. septembra od 13,00 do 17,00 hodiny

Deň otvorených dverí na ÚS

Ústavný súd otvorí pre verejnosť svoje brány a vy budete vidieť ako to v tejto váženej inštitúcií vyzerá. V rámci programu vystúpi spevácky zbor Evanjelického gymnázia J. A. Komenského Chorus Comenanius, tanečná škola Angel dance school, a tiež rôzne školy.

Kedy: piatok 27. septembra od 9,30 do 12,30 hodiny

Gemerská Odysea

Po dobrom výlete ešte lepšia gastronómia. Taká je ponuka autobusového výletu pre poslednú septembrovú nedeľu. Vedeli ste, že v Gombaseckej jaskyni nájdete Sieň Hirošima? A že neďaleko sa nachádza najnižšie položená ľadová jaskyňa mierneho klimatického pásma? Zastavíme sa aj v Jablonove nad Turňou, kde si pochutíme na tradičnej kuchyni Granária a niečo sa dozvieme aj o jeho zaujímavej histórii.

Kedy: nedeľa 29. september – odchod o 8:00, parkovisko Jumbo centrum.

Kužeľ 2019

Tretí ročník úspešného žonglérskeho festivalu s názvom Kužeľ prichádza opäť do Košíc. Jeho cieľom je spojiť a zviditeľniť žonglérsku komunitu. Súčasťou podujatia budú workshopy, sprievod mestom ukončený ohňovou show a galashow, na ktorej vystúpia svetoznámi umelci.

Cieľom festivalu je rozvíjať žonglérsku a novocirkusovú komunitu v celoslovenskom rozmere. Počas troch dní sa priblíži širokej verejnosti novocirkusové umenie spájajúce pohyb, divadlo, tanec, hudbu aj nové médiá.

Kedy: piatok 27. september.

  • • 17:30 – 20:30 Sprievod mestom (Hlavná ul.) a žonglérske súťaže (Dolná brá­na)
  • • 20:30 – 21:30 Ohňová show (Dolná brána)

Sobota 28. september

  • • 10:00 – 18:00 Workshopy a pohybové aktivity pre deti a dospelých (vonkajší areál Kasárne/Kulturpark)
  • • 19:00 – 20:30 Žonglérska GalaShow 
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM