Eva Mikulová Správy

Úžasná premena týraného psa Balua. Už mu len nájsť milujúcich majiteľov a nový domov, FOTO

Balua našli ešte koncom mája v okolí Košíc s takmer odrezanou hlavou a s množstvom rán na tele. Liečba bola dlhá a náročná, ale psíkovi pomohla.

Ilustračný obrázok k článku Úžasná premena týraného psa Balua. Už mu len nájsť milujúcich majiteľov a nový domov, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Útulok UVP Košice

Pamätáte si ešte na príbeh psa Balua, ktorého našli 25. mája pracovníci košického útulku pri istej obci v okolí mesta? Áno, je to ten pes, ktorý ležal pohodený v poli s takmer odrezanou hlavou a hnisavými ranami, z ktorých vyliezali červy.

Pri pohľade na utýraného psíka málokto veril, že sa dokáže uzdraviť. Ale zázraky sa stávajú a v dnešnom Baluovi by len málokto videl to zúbožené stvorenie spred štyroch mesiacov.

„Veľký obdiv a vďaka za perfektnú prácu patrí celému tímu na UVLf Klinika malých zvierat, oddelenie chirurgie. V neposlednom rade ďakujeme všetkým, ktorí ste prispeli na Baluovu liečbu,“ hovorí šéfka útulku Romana Šerfelová.

Náročná liečba

Na otrasné týranie však útulkáči nedokážu zabudnúť. „Skoro už bezvládne telo sme naložili do auta a utekali na veterinu. Až tam sme videli to utrpenie. Obrovská hlboká rana plná lariev, ktoré vyliezali z každej strany, rany po tele, ktoré je kosť a koža. A Balu? Pozeral na nás s tými nevinnými očkami a vrtel chvostíkom. Nedajú sa opísať naše pocity, hnev, bezmocnosť a zúfalstvo. Kto mu to urobil? Ako sa to stalo? Netušíme. Ale bolo na ňom spáchané veľké zlo.“

„Podstúpil náročné operácie hrtana. Mal aj zašité oko, pretože na oku mal hlboké poškodenie rohovky pravdepodobne z výskytu lariev. Z rohovky bolo odstránené nekrotické tkanivo a následne bola rohovka prekrytá,“ dodáva Šerfelová.

Nový domov

Pre Balua začínajú hľadať nový domov. A ako hovorí Šerfelová, zaslúži si len ten najlepší z najlepších.

„Balu je mladý psík, približne dvojročný. Napriek všetkému čo zažil, miluje všetkých a všetko. Je aktívnej povahy a preto mu hľadáme aj aktívneho pána. Ideálny domov by pre neho bol domček s úplným prístupom do vnútra.“

Kto by mal o Balua záujem a chcel mu poskytnúť dobrý domov, nech napíše do košického útulku.

Utýraný pes Balu
10
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM