Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: V meste sa bude behať a začína festival TRANS/MISIE

Prvý septembrový víkend je plný zaujímavých podujatí. Na košickom letisku sa počas soboty aj nedele konajú Letecké dni a mesto žije festivalom umenia.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: V meste sa bude behať a začína festival TRANS/MISIE
24
Galéria

Noc v zajatí kata

Východoslovenské múzeum v Košiciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozýva všetky odvážne deti (9 – 13 rokov) na podujatie v najtemnejších zákutiach väznice, ktoré preverí statočnosť, vynaliezavosť a vedomosti mladých odvážlivcov. Uskutoční sa v areáli Katovej bašty a v Miklušovej väznici.

Kedy: piatok (6. septembra) od 16,00 do 19,00 hodiny

Čítame: Židovskí autori

Pri príležitosti pamätného dňa holokaustu a výročia prijatia protižidovských zákonov v slovenskom štáte sa v Klube na Štúrovej ulici č.11, bude konať čítanie a rozprávanie o dielach židovských autorov.

Kedy: piatok (6. september) o 18,00 hodine

Night run

V centre Košíc sa už po šiesty krát bude konať obľúbený nočný beh – Night run. Dokonalú kulisu budú športovcom opäť vytvárať fanúšikovia popri trati i v cieli. Na trati dlhej desať kilometrov (10K) sa stretnú profesionáli i rekreační bežci už 6. septembra. Na štarte budú opäť i žiaci košických základných škôl, ktorí odbehnú jeden okruh (5K).  Štart a cieľ behu bude na Hlavnej ulici.

Kedy: piatok 6. september o 18,00 hodine

Košické letecké dni

Tento rok po prvýkrat v novom dvojdňovom formáte. Počas oboch dní sa na košickom letisku predstavia vo svojích dychberúcich ukážkach špičkový piloti zo Slovenska, Čiech, Maďarska a Poľska. Na svoje si určite prídu priaznivci letectva ale aj široká verejnosť.

Kedy: sobota a nedeľa (7. a 8. september) od 9,00 do 18,30

Festival Trans/Misie

Umenie všetkých druhov zaplaví v druhom septembrovom týždni Košice na druhom ročníku Medzinárodného festivalu umenia TRANS/MISIE, ktorý je spoločným projektom divadiel zo šiestich krajín – Poľsko, Slovensko, Česko, Maďarsko, Litva, Ukrajina. Organizátorom festivalu je Štátne divadlo Košice s podporou Ministerstva kultúry SR. Hlavnou témou festivalu bude v tomto roku 30. výročie udalostí z roku 1989.

Kedy: 8. september (nedeľa)

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM