Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: V parku si zamaškrtíme a tí odvážni poletia balónom

Víkend v metropole Východu bude bohatý na rôzne udalosti. Z množstva akcií si skutočne vyberie každý. V ponuke je umenie i zážitkové podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: V parku si zamaškrtíme a tí odvážni poletia balónom
Zdroj: ADS Ballooning Košice

Chorea Gala

V Kunsthalle sa bude konať jedinečný galavečer Chorea Gala, na ktorom sa predstavia zaujímavé tanečné mená a súbory. Po prvý raz na Slovensko zavítajú National Ballet of Canada, Balletto di Milano či Portugalský národný balet – Compania National de Bailando. Uvidíme tiež Jána Špotáka, špičkového slovenského tanečníka, sólistu z GöteborgOperans Danskompani vo Švédsku a sólistov baletov národných divadiel z Českej republiky, Poľska a Slovinska. Košice bude reprezentovať Štátne divadlo Košice a ďalším domácim telesom bude Slovenské divadlo tanca.

Kedy: 9. jún (18,00 hod.)

Vlakom na Gotický Spiš

Za pamiatkami UNESCO sa vlakom vyberieme do srdca gotického Spiša – do Spišského Podhradia. Odtiaľ je to už len na skok k výnimočným miestam gotického Spiša – Spišskému hradu, Spišskej Kapitule alebo Spišskému Jeruzalemu. Kompletný výlet je náročnejší a ráta s dlhšími pešími presunmi.

Kedy: 9. Jún (od 7,20 do 17,00 hod.)

Balónová fiesta

Stále pokračuje Balónová fiesta. Fiestové mestečko je v areáli Technickej Univerzity. Každý deň od 17,00 do 22,00 je vo fiestovom mestečku pripravený sprievodný program spolu so stánkami s občerstvením a DJ-om. V piatok 8. júna predstavia na štartovacej ploche fiestovú novinku, a to walk-in balloon, čiže prechádzka vo vnútri balóna. Večer už bude patriť atraktívnemu nočnému nafukovaniu a ohňostroju. V sobotu bude posledný štart balónov o 6,30 hodine a po západe slnka sa priamo na štartovisku budú premietať filmy.

Kedy: 8. – 9. Jún ( od 6,30 do 22,00 hod.)

Zlatý žobrák

Slávnostným galavečerom s vyhlásením výsledkov v historickej radnici ukončia 24. ročník Medzinárodného festivalu lokálnych televízií. Najlepší tvorcovia získajú ocenenie Zlatý žobrák. Záujemcovia ešte môžu vidieť posledné premietania filmov v sobotu dopoludnia v Kulturparku.

Kedy: 9. jún (od 9,00 do 24,00 hod.)

Gurmán fest

Milovníkom dobrého jedla bude patriť v Mestskom parku celý víkend. Obľúbený 9. ročník Gurman festu s bohatým sprievodným programom je otvorený pre dospelých, detí aj psov. Prezentujú sa na ňom najlepšie košické reštaurácie a svoje kuchárske umenie predvedú známi kuchári. Kedy: 9. jún (od 12,00 do 22,00 hod.) – 10. jún ( od 11,00 do 20,00 hod.)

Ilustračné foto

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM