Eva Mikulová Rôzne Správy

Unikátne bankovky s nulovou nominálnou hodnotou sú v predaji

Pamätné eurobankovky s nulovou nominálnou hodnotou môžu záujemcovia získať aj v Košiciach na dvoch miestach. Ich predaj je limitovaný.

Ilustračný obrázok k článku Unikátne bankovky s nulovou nominálnou hodnotou  sú v predaji
6
Galéria
Zdroj: TASR

Investícia do unikátnych bankoviek s veľkou nulou sa oplatí, pretože ich zberateľská hodnota bude rásť. Pamätnú eurobankovku len pre svojich návštevníkov začne predávať Zoologická záhrada Košice v piatok 8. júna o 15. hodine. A v sobotu od 10,00 začnú tieto eurobankovky predávať aj v Infocentre na Hlavnej ulici v Košiciach.

„Bude to 1000 kusov bankoviek, ktoré budú mať na rubovej strane Dóm sv. Alžbety,“ hovorí výkonný riaditeľ Visit Košice Miloslav Klíma. Pamätné eurobankovky budú stáť v Infocentre kus za 3 eura a ich predaj je limitovaný. Jedna osoba si môže kúpiť maximálne 3 kusy.

Limitovaný predaj

Košická zoo v rámci Únie českých a slovenských zoologických záhrad poteší zberateľov, numizmatikov, ale aj všetkých návštevníkov, ktorí vyhľadávajú netradičné suveníry. „Tak trocha sme sa inšpirovali ZOO Duisburg. Na našej eurobankovke je vyobrazený tuleň, tiger a pelikán“, informoval riaditeľ ZOO Erich Kočner. Pamätnú eurobankovku si budú môcť návštevníci zakúpiť za 3,30 eur v Zooshope.

Vlastné sériové číslo

Návštevník v zoo si bude môcť jednorazovo kúpiť najviac dva kusy. Táto bankovka sa vydáva s povolením Európskej centrálnej banky a tlačí sa v tlačiarni cenín. Eurobankovka s nulovou hodnotou má všetky ochranné prvky, vrátane vodoznaku, hologramu, ale aj UV ochranné prvky, tiež znaky pre nevidiacich. Každá bankovka, ktorá má farbu 500-eurovej bankovky, má vlastné sériové číslo.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM