Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Zavítame do stredoveku alebo sa pokocháme folklórom

Predposledný júnový víkend bude horúci. A ak vás kúpalisko neláka, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Zavítame do stredoveku alebo sa pokocháme folklórom
Zdroj: www.folkfest.sk

Casssovia Folkfest 2018

Obľúbený folklórny festival sa koná až do nedele na košickej Hlavnej ulici a v amfiteatri v Kavečanoch. Cassovia folkfest nadväzuje na dlhoročnú tradíciu konania folklórnych podujatí v metropole východného Slovenska v meste Košice. Je zameraný na prezentáciu tradičnej kultúry regiónov nášho kraja, Slovenska a európskych krajín.

Kedy: piatok 22.6., sobota 23.6., nedeľa 24.6. od 9,00

Zážitkové sprevádzanie v Botanickej záhrade

Počas mesiacov jún, júl a august robia v Botanickej záhrade zážitkové sprevádzanie pre širokú verejnosť v exteriéri botanickej záhrady pre skupinové exkurzie (max. 25 účastníkov). Pri prehliadke sa bližšie oboznámite s vybranými rastlinami hmatom, čuchom či chuťou.

Kedy: piatok 22.6. o 9,00 hod., o 10,30 hod., o 13,00 hod.

Klub šikovných gazdiniek

Vo Výmenníku na námestí Obrody sa každý piatok koná stretnutie šikovných žien. Klub šikovných gazdiniek je skupina žien, ktoré sa rozhodli povýšiť domáce práce nad každodennú rutinu. Pridajte sa k nim, ak máte otázky ohľadom praktických rád z domácnosti alebo vám chýbajú nápady na skrášlenie vašich domovov.

Kedy: piatok 22.6. o 15,30

Návšteva stredoveku

Východoslovenské múzeum opäť pozýva na popoludnie plné histórie, spestrené hrami, tvorivými dielňami a prehliadkou stálych expozícií s kultúrnym programom pre malých i veľkých v areáli Katovej bašty. V čase od 14:00 do 17:00 (posledný vstup o 16:00) budú pre návštevníkov podujatia sprístupnené expozície Miklušova väznica a Katov byt, Rodošto, Kazematy a výstava Život je bláznivý karneval v Galérii bašta.

Kedy: sobota 23.6. o 14,00

Umenie 19. storočia na východnom Slovensku

Výstava predstavuje kolekciu najvýznamnejších diel 19. storočia zo zbierky Východoslovenskej galérie. Diela sú vystavené vo výstavných sieňach na Alžbetinej ulici 22. Ambíciou projektu je snaha o reinštaláciu pôvodnej koncepcie, ktorá reflektuje vlastné akvizičné a dokumentačné stratégie v rámci umelecko-historickej praxe.

Kedy: denne až do 30.9. 2018 od 10,00 do 18,00

Zdroj: Botanická záhrada
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM