Eva Mikulová Rôzne

Tipy na víkend: Zažite prvý Októberfest v Goleme a navštívte jesennú burzu

Posledný septembrový víkend je opäť plný rôznych podujatí. Čo tak stráviť nedeľné popoludnie v Slovenskom technickom múzeu alebo si len tak čítať s celou rodinou.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Zažite prvý Októberfest v Goleme a navštívte jesennú burzu
Zdroj: TASR

Oktoberfest v Goleme

Najstarší košický pivovar Golem na Dominikánskom námestí 15 prichádza s prvým ročníkom Oktoberfestu. Práve tu sa budú od 28. 9. do 5. 10. konať obľúbené pivné slávnosti. Tešiť sa môžete na skvelú atmosféru a krst nového piva Fest. „Všetkých pozývame na otvorenie nášho malého Oktoberfestu v Goleme 28. septembra o 19. hodine. Každý si môže pre seba a svojich kamarátov zabezpečiť zlosovateľné vstupenky a zarezervovať si tak miesto, a to buď priamo u nás, telefonicky, mailom, alebo na našom Facebooku,“ povedala Beáta Murková, majiteľka pivovaru Golem.

Kedy: celý týždeň (28. 9. až 5.10.)

Šarkaniáda 2018

Snáď to túto sobotu vyjde. Obľúbená Šarkaniáda, ktorá sa mala konať minulý týždeň sa kvôli nepriaznivému počasiu presunula na tento termín. Takže prineste si šarkany a príďte na lúku nad kláštorom na sídlisku KVP. Prvá stovka návštevníkov dostane šarkany zdarma. Pre deti je pripravený pútavý program.

Kedy: sobota 29. septembra od 13,00 do 15,00 hodiny

Číta celá rodina

Knižnica pre mládež mesta Košice počas rodinného literárneho festivalu ponúka množstvo tradičných, netradičných čítaní, zábavných podujatí a zároveň privíta nejednu zaujímavú osobnosť literárnej scény ako sú tvorcovia súčasnej detskej literatúry a propagátori čítania. Podujatie sa koná v Kulturparku.

Kedy: sobota 29. septembra od 8,00 do 17,00 hodiny

Jesenná burza

Na programe posledného septembrového dňa bude výmena, predaj a nákup vecí v domácnosti potrebných, ale už aj nepotrebných. Obľúbeným sortimentom sú hračky, knihy, hudobné nosiče, odevy a módne doplnky, nástroje a prístroje, remeselné výrobky, kaktusy a sukulenty. V miestnom výčape budú mať pivá značiek domácich aj svetových, dostane sa vám aj káva, čaj a limonáda. Tak ako vždy, bude sa pre vás na dvore variť guláš kotlíkový, vegánsky aj klasika. Burza jesenná koná sa v malebnom, brečtanom obrastenom dvore klubu Pokhoi na Hlavnej 20

Kedy: nedeľa 30. septembra od 13,00 do 18,00 hodiny

Nedeľné popoludnie v múzeu

Pozývame vás až na tri skvelé podujatia v Slovenskom technickom múzeu.

Astronomická jeseň na hviezdnej oblohe – program pre deti od 6. rokov.

Kedy: nedeľa 30. septembra o 13,00 hodine

Kúzlo vintage písacích strojov – interaktívne stretnutie s legendárnymi písacími strojmi slávnych spisovateľov

Kedy: nedeľa 30. septembra od 14,30 do 15,30 hodiny

V múzeu sa blýska – lektorský výklad v Sieni elektrických výbojov

Kedy: nedeľa 30. septembra od 15,30 hodiny

Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM